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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 3506.10.5000  3506.91.0000  4811.90.2000  

Mr. Michael R. Leach

CHT North America

P.O. Box 467

316 N. Main Street

Lynchburg, Ohio 45142

RE:  The tariff classification of Translac Bond 55, Tubitrans

Bond, Tubitrans Elastobond and Tubitrans Flock Paper from Germany

Dear Mr. Leach:

     In your letter dated March 19, 1991 you requested a tariff

classification ruling on the following:

     Translac Bond 55 is a water based print paste (adhesive)

used in transfer printing of textiles.  It consists of several

plastics and other added ingredients not falling in chapter 39.

     Tubitrans Bond and Tubitrans Elastobond are water based

printed pastes (adhesives) used primarily as the print medium in

transfer flock printing of textiles.  The above consists of two

or more plastics and other added ingredients not falling in

chapter 39.

     Tubitrans Flock Papers are the flock papers used in the

above process.  The flock paper is imported in 51 cm x 98.5 m

rolls.             

     The applicable subheading for the Translac Bond 55, the

Tubitrans Bond and the Tubitrans Elastobond will be (when put up

for retail sale, in containers not exceeding a net weight of 1

kg.) HTS 3506.10.5000, Harmonized Tariff Schedule of the United

States (HTS), which provides for other prepared glues and other

prepared adhesives.  The rate of duty will be 2.1 percent ad

valorem. 

     When put up in containers exceeding a net weight of 1 kg.,

the applicable subheading will be 3506.91.0000 which provides for

other adhesives based on rubber or plastics (including artificial

resins).  The rate of duty will be 2.1 percent ad valorem.  

     The applicable HTS subheading for Tubitrans Flock Papers

will be 4811.90.2000, which provides for other paper wholly or

partly covered with flock, gelatin, metal or metal solutions. 

The rate of duty will be 3.3 percent ad valorem.

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

