                                NY 862692

May 20, 1991

CLA-2-95:S:N:N3D:225 862692  

CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 9502.10.4000, 9505.90.6000  

Mr. Gregory Todd Dinger

2150 Avon Drive

Florissant, MO  63033-1251

RE:  The tariff classification of dolls and decorated egg shells

     from Czechoslovakia

Dear Mr. Dinger:

        In your letter dated April 21, 1991, you requested a

tariff classification ruling.  

        The samples submitted are referred to as corn-thatch

dolls and hand-painted egg shells.  The dolls are made of

bleached and dried corn-husk.  The corn-husk leaves are

structured, so as to give the appearance of a human figure.  The

figures have brown hair and painted on eyes.  The various styles

all measure under 33 cm in height.  The hand painted egg shells

will be packaged five to a box.   

        The applicable subheading for the corn-thatch dolls will

be 9502.10.4000, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTS), which provides for dolls representing only human beings:

whether or not dressed: other: not over 33 cm in height .  The

duty rate will be 12 percent ad valorem.

        The applicable subheading for the egg shells will be

9505.90.6000, HTS, which provides for festive, carnival or other

entertainment articles: other: other.  The duty rate will be 3.1

percent ad valorem.       

        Articles classifiable under subheadings 9502.10.4000 and

9505.90.6000, HTS, which are products of Czechoslovakia are

entitled to duty free treatment under the Generalized System of

Preferences (GSP) upon compliance with all applicable

regulations.

     Section 304 of the Tariff Act of 1930 as amended, states

that all articles entering the commerce of the United States must

be marked with the country of origin as permanently and

conspicuously as the article will permit.  The samples submitted

to this office were found to be not legally marked.  

        This ruling is being issued under the provisions of

Section 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

        A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time this merchandise is imported. 

If the documents have been filed without a copy, this ruling

should be brought to the attention of the Customs officer

handling the transaction.

                                 Sincerely,

                                 Jean F. Maguire

                                      Area Director

                                      New York Seaport           

