                                 NY 862903

May 9, 1991

CLA-2-59:S:N:N3H:350 862903 

CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 5911.32.0090; 5911.40.0000

Ms. Tonya R. Markum

Unit International, Inc. 

900 University Blvd. N., Suite 500

Jacksonville, FL 32211 

RE:  The tariff classification of a belt for use in filtering

sludge, etc.,        from Sweden.

Dear Ms. Markum:

  In your letter dated April 3, 1991, on behalf of Scandiafelt,

you requested a tariff classification ruling.  

  The sample submitted, as described in your correspondence,

consists of a filter belt of rugged woven man-made fiber

construction (polyester or nylon monofilament) that will be used

on many types of roll configurations. You state that this belt

will be imported in any of the following configurations: 

material lengths, cut to a specific size, endless or fitted with

linking devices.  You further indicate that the purpose of this

belt or belt material will be for use on a machine to allow

sludge a period of free drainage through the use of pressure

between such filter cloths.  Specifications provided with your

inquiry indicate that in all instances the weight of this

material is over 650 grams per square meter.    

  The applicable subheading for the belts, if imported endless or

fitted with linking devices, will be 5911.32.0090, Harmonized

Tariff Schedule of the United States (HTS), which provides for

textile fabrics and felts, endless or fitted with linking

devices, of a kind used in papermaking or similar machines,

weighing over 650 gms./sq. mtr.  The rate of duty will be 7.5

percent ad valorem. If imported in material lengths or without

linking devices, classification would be proper in HTS item

5911.40.0000, which provides for straining cloth of a kind used

in oil presses or the like.  The duty rate would be 17 percent ad

valorem. 

  This ruling is being issued under the provisions of Section 177

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

  A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                Sincerely,

                                Jean F. Maguire

                                Area Director

                                New York Seaport              

