                                   NY 866082

                                 September 26, 1991

CLA-2-39:S:N:N1:238 866082  

CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 3902.90.0050  

Mr. E.F. Winkel

Kanematsu USA Inc.

114 West 47th St. - 23rd Floor

New York, N.Y. 10036   

RE:  The tariff classification of SEP/SEPS, Hydrogenated Styrene-

Isoprene Block Copolymers, in bulk form contain varied amounts of

polyisoprene (EP) and polystyrene (S) combined in di-block (SEP)

or tri-block (SEPS) thermoplastic polymers from Japan

Dear Mr. Winkel:

     In your letter dated August 7, 1991 you requested a tariff

classification ruling.

     SEP/SEPS are thermoplastic elastomers which consist of

varied amounts of polyisoprene (EP) and polystyrene (S) combined

in di-block (SEP) or tri-block (SEPS) copolymers.  SEP 1001 and

SEPS 2006 contain 65% isoprene; SEPSs 2002, 2003, 2023, 2043,

2063, and 2005 contain from 70% to 87% isoprene.  SEP/SEPS are

used in adhesives, pressure-sensitive adhesives, sealants,

asphalts, polymer alloys, thermosetting resins, and molding

compounds.     

     The applicable subheading for the SEP/SEPS will be

3902.90.0050, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTS), which provides for other, other olefin polymers.  Note 4

to Chapter 39 in the HTS provides that

block copolymers are to be classified in the heading covering

polymers of that comonomer which predominates by weight

(isoprene) over every other single comonomer (styrene).  The rate

of duty will be 2.2 cents per kilogram plus 7.7 percent ad

valorem.

     This merchandise may be subject to the regulations of the

Environmental Protection Agency, Office of Pesticides and Toxic

Substances.  You may contact them at 402 M Street, S.W.,

Washington, D.C. 20460, telephone number (202) 554-1404) or EPA

Region II at (908) 321-6669.

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

