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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 4419.00.4000; 4419.00.8000

Mr. Garrett L. M. Pettingell

Russia Direct

P. O. Box 990

Valley Forge, PA  19482

RE:  The tariff classification of lacquered wooden utensils from

the Union of Soviet Socialist Republics

Dear Mr. Pettingell:

       In your letter dated July 1, 1991, which was received in

our office on August 15, 1991, you requested a tariff

classification ruling.         

     The ruling was requested on Russian Khokhlama Lacquered

Woodenware.  Photographs of the articles were submitted.  They

consist of a tray, four cups, four saucers, four spoons, and two

covered bowls.  The utensils are handcrafted from the wood of the

linden tree and are handpainted and lacquered.  The decorated

utensils are capable of and designed to hold and serve food and

beverages.

     The applicable subheading for the spoons will be

4419.00.4000, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTS), which provides for tableware and kitchenware, of wood:

forks and spoons.  The rate of duty will be 33-1/3 percent ad

valorem.   

     The applicable subheading for the cups, saucers, tray, and

covered bowls will be 4419.00.8000, HTS, which provides for other

tableware and kitchenware, of wood.  The rate of duty will be

33-1/3 percent ad valorem.

     Importations of these products may be subject to import

regulations administered by the U.S. Food and Drug Administration

(F.D.A.).  Information regarding applicable regulations

administered by the F.D.A. may be addressed to that agency at the

following location:

                   U.S. Food and Drug Administration  

                   Division of Regulatory Guidance

                   HFF 314, 200 C Street, SW

                   Washington, D.C.  20204

       This ruling is being issued under the provisions of

Section 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

       A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time this merchandise is imported. 

If the documents have been filed without a copy, this ruling

should be brought to the attention of the Customs officer

handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

