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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 4819.10.0040; 9403.80.6080  

Mr. Steve Baier

Boxmaster

11482 River Road

Richmond, B.C., Canada V6X 1Z8 

RE:  The tariff classification and marking of paperboard boxes

and displays        from Canada.

Dear Mr. Baier:

     In your letter dated October 11, 1991, you requested a

tariff classification ruling.  Descriptive literature and samples

were submitted and will be retained for reference.

     Two kinds of corrugated paperboard products manufactured by

your firm are at issue: various styles of packing-container type

boxes which will be shipped to the United States to be filled

with merchandise, and floor-standing "product displays" designed

to hold and exhibit goods in retail stores or other commercial

establishments.  It appears that the boxes will often be of the

"folding-carton" variety, and that the displays will consist of a

pedestal-like base topped with a bin or a platform having an

appended sign.  Both types of products may be printed with

product information, designs, pictures, logos, etc.

     The applicable subheading for the packing boxes will be

4819.10.0040, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTS), which provides for cartons, boxes and cases, of corrugated

paper or paperboard.  The rate of duty will be 2.8%.

     Goods classifiable under subheading 4819.10.0040, HTS, which

have originated in the territory of Canada, will be entitled to a

1.1% rate of duty under the United States-Canada Free Trade

Agreement (FTA) upon compliance with all applicable regulations.

     The applicable subheading for the floor-standing product

displays will be 9403.80.6080, HTS, which provides for other

(than certain enumerated) furniture.  The rate of duty will be

4%.  The Canadian FTA rate for eligible goods will be 1.6%. 

     You also inquired as to whether the items will have to be

individually marked with their country of origin.  We consider

the packing boxes to be disposable containers ordinarily

discarded after their contents have been consumed.  Pursuant to

19 CFR 134.24 (c), such containers, when imported by persons or

firms who fill or package them with various products which they

sell, need not be individually marked.  The outside wrappings or

master packages containing the boxes must, however, be clearly

marked to indicate the country of origin.

     Because of their configuration and their suitability for

long-term use, the product displays are not, in our view, within

the purview of the above-cited regulation.  Therefore, they must

be individually marked with their country of origin.

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

