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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 9613.20.0000  

Ms. Carol A. Garrity

Garrett-Hewitt Intl., Inc.

901 No. Broadway

No. White Plains, N.Y.  10603

RE:  The tariff classification of a piezo electric pocket butane

fueled           cigarette lighter with a built-in battery

operated quartz digital clock      from Taiwan.

Dear Ms. Garrity:

     In your letter dated October 31, 1991 you requested a tariff

classification ruling.         

     The product, "Water Drop 2 in 1 Piezo Lighter", is a tear

shaped piezo electric butane fueled pocket cigarette lighter with

a built-in battery operated quartz digital clock.

     The applicable subheading for this piezo electric butane

fueled pocket cigarette lighter with a built-in clock will be

9613.20.0000, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTS), which provides for cigarette lighters and other lighters,

whether or not mechanical or electrical, and parts thereof other

then flints or wicks: pocket lighters, gas fueled, refillable. 

The rate of duty will be 9 percent ad valorem.   

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides, in general, that all articles of foreign origin

imported into the United States must be legibly, conspicuously,

and permanently marked to indicate the English name of the

country of origin to an ultimate purchaser in the United States. 

The implementing regulations to 19 U.S.C. 1304 are set forth in

Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134).  The sample you

have submitted does not appear to be properly marked with the

country of origin.  You may wish to discuss the matter of country

of origin marking with the Customs import specialist at the

proposed port of entry.

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              




