                                   NY 871124 

                                   February 11, 1992

CLA-2-:91:S:N:N3G:344  871124     

CATEGORY:  Classification; Marking

TARIFF NO.: 9109.11.10

Ms. Gloria Curtis

Spartus

Highway 15 South

Louisville, MS  39339-9699

RE:  The tariff classification and country of origin marking of a

battery powered quartz opto-electronic alarm clock movement with 

LCD display from China.

Dear Ms. Curtis:

     In your letter of January 31, 1992, you requested a binding

ruling on the country of origin marking of battery powered quartz

digital (opto-electronic) alarm clock movements with LCD display

to be imported from China.  The complete and assembled clock

movements will be used in the manufacture of digital alarm clocks

at your Louisville, Mississippi plant.  All other components for

the alarm clocks will be purchased in the U. S.     

     You have submitted a sample of the clock movement in

question as well as a sample of the complete and finished alarm

clock.  The clock movement, which is regulated by a quartz

crystal, consists of two connected printed circuit boards and an

LCD display.

     For country of origin marking purposes under 19 U.S.C. 1304,

Customs considers the country of origin of clocks to be the

country of manufacture of the clock movements.

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly and permanently as the nature of the

article will permit, in such a manner as to indicate to the

ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of

origin of the article.

     In this instance, the movement was made in China, so that

the country of origin marking would have to reflect China.  The

markings "Made in China" or "China" would meet the requirements

of 19 USC 1304.  The LCD display, if imported with the clock

movement, need not be separately marked.  After assembly in the

United States, the clock case must be marked on the outside "Movt

China" or "Movement China".  The additional marking, "Assembled

in the U.S.A.", is optional.  However, if used, the marking must

be in close proximity to, and of the same size and lettering of,

the country of origin marking.  

       The Special Marking Requirements outlined in Chapter 91,

Additional U.S. Notes, Note 4.(b)., Harmonized Tariff Schedule of

the United States (HTS) are not applicable.  See Note 4.,

Additional U.S. Notes, Chapter 91, HTS, which states:  "Movements

with opto-electronic display only and cases designed for use

therewith, whether entered as separate articles or as components

of assembled watches or clocks, are excepted from the marking

requirements set forth in this note."   

     The applicable subheading for the opto-electronic clock

movement will be 9109.11.10, HTS, which provides for Clock

movements, complete and assembled: battery or AC powered: of

alarm clocks: with opto-electronic display only.  The rate of

duty will be 3.9% on the movement plus 5.3% on the battery, if

any.

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport         




