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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6404.19.3560

Mr. Herman Lopez

Kowa American Corp.

1140 Avenue of the Americas

New York, NY  10036

RE:  The tariff classification of a woman's mesh, high-heel shoe

from Taiwan - Textile Materials.

Dear Mr. Lopez:

     In your letter dated June 3, 1992, you requested a tariff

classification ruling.

     You describe the sample as follows:

          "Sample No.00-136A-1146

           Women's slip-on

           Uppers  :  80% polyurethane mesh & 20% plastic

           Sole    :  Plastic

           FOB     :  $6.00 per pair

           Made in Taiwan"

     Under 50x magnification, it is clear that the "mesh" is a

criss-crossed, basket-weave-like fabric of very fine monofiliments.

From your description, we believe the monofiliments are chemically

composed of polyurethane plastic.

     The applicable subheading for your sample will be 6404.19.3560,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which provides

for women's footwear, in which the upper's external surface is

predominately textile materials (note that an accessory or

reinforcement on top of another material is not part of the upper's

external surface but the material hidden underneath is); in which the

outer sole's external surface is predominately rubber and/or plastic;

which is not "athletic" footwear; which is not designed to be a

protection against water, oil, or cold or inclement weather; in which

the upper's external surface is still 50% or less leather even after

every leather accessory and reinforcement present is included as part

of the upper's external surface; which is of the slip-on type; which

lacks a foxing-like band; and which, we assume, is 10% or more by

weight of rubber and/or plastics.  The rate of duty will be 37.5

percent ad valorem.

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of

the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be brought

to the attention of the Customs officer handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport    

