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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 8207.30.6060

Mr. Greg J. Grasher

Border Brokerage Company

P.O. Box B

Blaine, Washington 98230

RE:  The tariff classification of die inserts from Canada.

Dear Mr. Grasher:

       In your letter dated July 21, 1992, you requested a tariff

classification ruling, on behalf of your client, Olympic Foundry

Inc., Seattle, Washington.  Your submitted blueprint will be

returned to you as requested.

       The subject items are described as ductile iron die

inserts not advanced beyond cleaning and will be finish machined

in the United States.  The rough casting will be a die insert for

a 36,000 ton "o" - ing press.  The function of the die insert

castings once assembled, is to form 42 inch diameter steel pipe. 

This will be accomplished by the feeding of steel plate through

the assembled die insert castings installed in the press and

forming it into a cylindrical shape for seam welding.  The die

insert rough casting already contains the essential character of

the finished die. 

       The applicable subheading for the ductile iron die inserts

will be 8207.30.6060, Harmonized Tariff Schedule of the United

States (HTS), which provides for interchangeable tools for

handtools, whether or not power-operated, or for machine-tools:

tools for pressing, stamping or punching, and parts thereof: not

suitable for cutting metal, and parts thereof...  metal forming

dies, including thread-rolling dies, and parts thereof...  The

duty rate will be 3.7% ad valorem.

       Goods classifiable under subheading 8207.30.6060, HTS,

which have originated in the territory of Canada, will be

entitled to a free rate of duty under the United States-Canada

Free Trade Agreement (FTA) upon compliance with all applicable

regulations.

       This ruling is being issued under the provisions of

Section 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

       A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time this merchandise is imported. 

If the documents have been filed without a copy, this ruling

should be brought to the attention of the Customs officer

handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              


