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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 4906.00.0000  

Mr. Theodore E. Theodorsen

56 Old Ox Road

Manhasset, N.Y. 11030

RE:  The tariff classification of handwritten solicitation       

     letters, with envelopes, from Jamaica.

Dear Mr. Theodorsen:

     In your letter dated October 14, 1992, you requested a

tariff classification ruling.         

     You plan to send to Jamaica letterhead paper and letterhead

envelopes.  You state that "these would be from various

organizations who contract us to write handwritten solicitation

letters on their behalf."  After the letters are written and the

envelopes are addressed in Jamaica, they will be shipped back to

New York, where you will affix U.S. postage.

     You suggest that this operation might fall under the "807

law," i.e., the tariff provision for articles assembled abroad

from fabricated U.S. components.  In our judgment, however, such

tariff treatment for your proposed transaction would not be

appropriate.  

     The applicable subheading for the handwritten letters, with

their addressed envelopes, will be 4906.00.0000, Harmonized

Tariff Schedule of the United States (HTS), which provides for

handwritten texts.  The rate of duty will be free.  (It is

assumed that all of the letters will be individually handwritten;

this ruling will not apply to mechanical or photomechanical

reproductions.)

     With regard to your question on the proper valuation, for

Customs purposes, of the imported product, we believe it would be

the sum of: a) the cost of the paper and envelopes, b) the cost

of transporting same to the Jamaican worksite, and c) the charge

for (or cost of) the work done in Jamaica.  (This is advisory

only, and should not be construed as a "value ruling.")   

     The classification portion of this ruling is being issued

under the provisions of Section 177 of the Customs Regulations

(19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              


