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                         January 6, 1993
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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 5810.92.0040

Mr. Michael Guluzzi

Excel International Co.

147-48 182nd St., Suite 201

Jamaica, NY  11413

RE:  The tariff classification of beaded motifs imported in strip

form, from      Haiti or China.

Dear Mr. Guluzzi:

 In your letter dated December 28, 1992, on behalf of Royal Craft

Trimming Corp., you requested a tariff classification ruling.  

 You have submitted two samples of fully beaded motifs, importer's

style numbers 4648 and 5603.  Both motifs have nylon woven ground

fabrics.  Item No. 4648 is a leaf-shaped motif with green plastic

sequins.  It measures 

2 inches by 2 inches.  Item No. 5603 is a circular-shaped beaded

applique measuring 1 inch in diameter, and it has a large imitation

gemstone surrounded by smaller plastic beads.

 The samples are embroidered motifs in continuous strips.  The

strips of

embroidery consist of a series of motifs connected by  small

sections of ground fabrics between each motif to form the strips. 

You indicate in your letter that after importation the motifs are

to be cut and appliqued to dresses, gowns, etc. in order to enhance

the appearance of the garment.

 The applicable subheading for the embroidered motifs fall will be

5810.92.0040, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTS), which provides embroidery in the piece, in strips or in

motifs; other embroidery; of man-made fibers; badges, emblems and

motifs.   The rate of duty will be 8.4 percent ad valorem.

     In your request you questioned whether or not this merchandise

will be subject to visa or export license requirements when

imported from Haiti or China.  Merchandise classified in HTS

5810.92.0040 is presently not subject to any visa or quota

restrictions.

 This ruling is being issued under the provisions of Section 177

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

 A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                    Sincerely,

                               Jean F. Maguire

                               Area Director

                               New York Seaport              

