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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 4421.90.4000

Ms. Patti Van De Wark

Monday's Wholesale

1401 Martin Avenue

Santa Clara, CA  95050-2614

RE:  Tariff classification of Coromandel screens from China or Hong

Kong

Dear Ms. Van De Wark:

     In your letter dated May 18, 1993 you requested a tariff

classification ruling.         

     The ruling was requested on Coromandel screens.  The screens consist of

floor-standing 72 inch high or 84 inch high hinged panels in sets of four or

six.  The panels are made of wood and are lacquered and painted on both

sides.  They are used to decoratively divide a room or conceal off an area. 

     The Coromandel screens function as screens within the common definition

of the term.  A screen is defined as something that shelters, protects or

conceals.  The American Heritage Dictionary of the English Language (New

College Edition) defines a screen as follows:

             n. 1. A movable device especially a framed construction,

             designed to divide, conceal, or protect, as a hinged or

             sliding room divider.

     The wood blinds, shutters, screens and shades of subheadings

4421.90.3000 and 4421.90.4000, Harmonized Tariff Schedules of the United

States Annotated (HTSUSA), all function similarly in that they conceal or 

protect an area.  However, there is no language in the applicable heading or

subheadings which limits these functions to windows.

     The applicable subheading for the Coromandel screens will be

4421.90.4000, HTSUSA, which provides for wood blinds, shutters, screens and

shades, all the foregoing with or without their hardware; other.  The rate of

duty will be 8 percent ad valorem.   

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the

Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents

filed at the time this merchandise is imported.  If the documents have been

filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

