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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6406.10.6500  

Ms. Beverly Feagans

G.S. Engers & Co.

333 Richmond Street

El Segundo, CA 90246

RE:  The tariff classification of a leather boot "upper" from

China.   

     Dear Ms. Feagans:

     In your letter dated June 11, 1993 for Amtrail, Inc., received

here on June 16, 1993, you requested a tariff classification

ruling.  

     You state the issue as follows:

     "The sample attached is a suede leather boot upper that will

be finished at Amtrail's factory in California.  The question that

Amtrail has is that since there will not be a sole lasted to the

upper, will  this be considered a "formed upper" to be classified

at 6406.10.0050/10% or would 6406.10.6500/5.3% be the correct

harmonized number?"

     From our examination of your sample, it is clear that the

upper was first fully lasted to a cardboard insole and that, in

this process the leather was both front and back part lasted to its

final shape.   At this point,the item was clearly a "formed upper". 

However, all of the cardboard insole was then cut away except for

the part cemented to the top side of the lasting allowance, which

is about .5 inches wide.  The result is a hole about 1.5 inches

wide, almost the full length of the bottom of the "upper".  On that

basis, this sample upper's bottom is not "closed" for the purposes

of HTS Chapter 64, Additional U.S. Note 4.  

     The applicable subheading for this sample, no style or stock

number given, will be 6406.10.6500, Harmonized Tariff Schedule of

the United States (HTS), which provides for "unformed" uppers and

parts thereof, whose external surface is predominately leather. 

The duty rate will be 3.7 percent ad valorem.

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              


