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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 9601.90.2000  

Mr. Kevin T. Lee

4340 McLaughlin Avenue, #5

Los Angeles, CA  90066

RE:  The tariff classification of articles of shell from the

Philippines.

Dear Mr. Lee:

     In your letter dated June 22, 1993, you requested a tariff

classification ruling.  

     You have submitted five samples with your request.  They are:

     1.  Item A - A 4" x 6" photograph frame with easel made of

         young pen shell.

     2.  Item B - A small decorative box of young pen shell.

     3.  Item C - A 3" x 5" photograph frame with easel made of

         brown lip shell with brass and black pen shell inlay.

     4.  Item D - A small decorative box made of brown lip shell.

     5.  Item F - A small decorative box made of white chamber nautilus

         shell.

     You have indicated in your letter that all of the items have wood

foundations and that the shells are cut into small pieces and glued onto the

article.  The shells are then sanded down until smooth and then buffed with a

buffing machine.

     Your samples are being returned as requested.

     The applicable subheading for the articles of shell will be

9601.90.2000, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which

provides for Worked ivory, bone, tortoise-shell, horn, antlers, coral,

mother-of-pearl and other animal carving material, and articles of these

materials (including articles obtained by molding): Other: Worked shell and

articles thereof.  The duty rate will be 3.4% ad valorem.

     Articles classifiable under subheading 9601.90.2000, HTS, which are

products of the Philippines, are entitled to duty free treatment under the

Generalized System of Preferences (GSP) upon compliance with all applicable

regulations.

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the

Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents

filed at the time this merchandise is imported.  If the documents have been

filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                                       Sincerely,

                                       Jean F. Maguire

                                       Area Director

                                       New York Seaport                      

