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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 9029.10.8000  

Mr. Melvin C. Miller

Miller Engineering

1859 Larkin Road

Boothwyn, PA 19061

RE:  The tariff classification of a parts counter from England

Dear Mr. Miller:

     In your letter dated July 6, 1993, you requested a tariff

classification ruling.

     The M100 Parts Counter counts both axial and radial components without

kinking or bending the tape.  The unit includes the B530 Kwickcount Counter,

the D700 Double End Reel Holder and an AC/DC converter.  It can be used

without securing it to a work bench.  The M100 has a 1/2" (12.7mm), 4 digit

display and a 0 to 9,999 count.  A division switch allows count to expand to

99,999.   

     Tapes containing electronic components are stored on reels.  The M100

operator places a reel of taped parts on either the left or right support

bracket (D700), sliding it on a shaft.  The tape is fed through the slot and

tape support on the B530.  The B530 counts the number of wire leads that pass

by it and automatically divides that number by the number of wire leads a

component has, thus giving a component count.  The leading end of the tape

is attached to an empty reel on the opposing side of the D700.  Once

attached, the operator turns the handle on the support bracket, causing more

taped components to pass through the counter.  Unit is also capable of bi-

directional counting.  It will subtract count when the direction of tape

travel is reversed.

     The applicable subheading for the M100 Parts Counter will be

9029.10.8000, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which

provides for Revolution counters, production counters, taximeters,

odometers, pedometers and the like: Other.  The rate of duty will be Free.   

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the

Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents

filed at the time this merchandise is imported.  If the documents have been

filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

