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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 9502.10.2000, 9502.99.1000  

Mr. Billy J. Gwin

Geo. S. Bush & Co., Inc.

1400 Exchange Building

821 Second Avenue

Seattle, Washington  98104 

RE:  The tariff classification of stuffed dolls and doll skins from

China 

Dear Mr. Gwin:

     In your letter dated July 14, 1993, you requested a tariff classifica-

tion ruling on behalf of your client Ace Novelty Co., Inc.  

     Two samples of stuffed dolls known as "Crash Dummies" were submitted

with your inquiry.  The figures measure approximately 32 cm in height.  The

entire body is made of fabric and is stuffed with traditional stuffing

material.  The form consists of a head, torso, arms and legs.  The nose and

mouth are made of felt material and the eyes are made of plastic.  

     In your letter you requested classification of the "Crash Dummies" as

toys representing creatures.  This office, however, finds that they were

designed to represent human beings and therefore are considered dolls. 

They do not possess any non-human characteristics such as wings, horns,

bolts, etc. which could exclude them from the doll provision.  Your samples

are being returned as requested.    

     The applicable subheading for the "Crash Dummy" stuffed dolls will be

9502.10.2000, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which

provides for dolls representing only human beings: whether or not dressed:

stuffed.  The duty rate will be 12 percent ad valorem.

     The applicable subheading for the "Crash Dummy" doll skins will be

9502.99.1000, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which

provides for dolls representing only human beings and parts and accessories

thereof: other: skins for stuffed dolls.  The duty rate will be 12 percent

ad valorem.

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the

Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents

filed at the time this merchandise is imported.  If the documents have been

filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                                      Sincerely,

                                      Jean F. Maguire

                                      Area Director

                                      New York Seaport              

