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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 3923.30.0010; 3923.30.0090; 3923.50.0000

Mr. Steve Liptak

Inter-Maritime Forwarding Co., Inc.

156 William Street

New York, NY  10038

RE:  The tariff classification of plastic bottles and caps from

     France.

Dear Mr. Liptak:

     In your letter dated August 9, 1993, on behalf of Vegla Inc.,

you requested a tariff classification ruling.  

     The plastic bottles, imported in various shapes and sizes,

will be used to package bath powder and makeup.  Caps used and

imported with the bottles, are classified with the bottles.  The

sample caps, however, do not fit the bottles and are classified

separately.  

     The applicable subheading for the plastic bottles of a

capacity not exceeding 50 ml will be 3923.30.0010, Harmonized

Tariff Schedule of the United States (HTS), which provides for

articles for the conveyance or packing of goods, of

plastics...carboys, bottles, flasks and similar articles, of a

capacity not exceeding 50 ml.  The rate of duty will be 3 percent

ad valorem.

     The applicable subheading for the plastic bottles of a

capacity exceeding 50 ml will be 3923.30.0090, HTS, which provides

for articles for the conveyance or packing of goods, of

plastics...carboys, bottles, flasks and similar articles, other. 

The rate of duty will be 3 percent ad valorem.

     The applicable subheading for the plastic caps will be

3923.50.0000, HTS, which provides for stoppers, lids, caps and

other closures, of plastics.  The rate of duty will be 5.3 percent

ad valorem.

     You also requested a classification ruling for glass bottles.  Before we

can issue a ruling for the glass bottles, we need additional information. 

Please provide literature and brochures showing how the bottles are used and

marketed.  In addition, provide a complete sample of each item, including the

stopper or cap for each bottle.

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the

Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents

filed at the time this merchandise is imported.  If the documents have been

filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                                             Sincerely,

                                             Jean F. Maguire

                                             Area Director

                                             New York Seaport

