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CATEGORY: MARKING

Mr. Manny Sharma

UPF, Inc.

P.O. Box 321

Marlboro, NJ 07746

RE:  THE COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF VARIOUS METAL PARTS.

Dear Mr. Sharma:

     This is in response to your letters dated August 15, 1994 and

September 22, 1994 requesting a ruling on the country of origin

marking requirements for imported parts of metal which will be used

in the manufacture of various articles.  A marked sample was not

submitted with your letter for review.

     Item 1 is a ductile iron automotive bracket.  You claim that

at this time there is no picture or sample available since this

product has not yet been produced.  You have enclosed a blueprint

schematic, the weight is approximately 5.75 lbs.  You will sell the

product to your customer who will machine and paint it and will

then sell it to one of the "Big Three" vehicle manufacturers.  You

claim that both your direct customer and the original equipment

manufacturer are aware of the country of origin.  The bracket will

subsequently lose its identity in the manufacture of vehicles.

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin of

the article.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR

134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must

be able to find the marking easily and read it without strain. 

Section 134.1(d), defines the ultimate purchaser as generally the

last person in the U.S. who will receive the article in the form in

which it was imported.  If an imported article is to be sold at

retail in its imported form, the purchaser at retail is the

ultimate purchaser.  In this case, the ultimate purchaser of the

bracket is the vehicle manufacturer who purchases the product for

the manufacture of vehicles.

     An article is excepted from marking under 19 U.S.C. 1304

(a)(3)(D) and section 134.32(d), Customs regulations (19 CFR

134.32(d)), if the marking of a container of such article will

reasonably indicate the origin of such article.  However, since the

brackets are not imported in their marked retail container, whether

the subject articles are excepted from individual marking under 19

CFR 134.32(d) is for the district director to decide.  In this

regard section 134.34, Customs Regulations (19 CFR 134.34),

provides that an exception may be authorized in the discretion of

the district director under 19 CFR 134.32(d) for imported articles

which are to be repacked after release from Customs custody under

the following conditions: (1) The containers in which the articles

are repacked will indicate the origin of the articles to an

ultimate purchaser in the U.S.; (2) The importer arranges for

supervision of the marking of the containers by Customs officers at

the importer's expense or secures such verification, as may be

necessary, by certification and the submission of a sample or

otherwise, of the marking prior to the liquidation of the entry. 

     In this case, assuming that the district director is satisfied

that the imported brackets will be repacked in the manner described

above after finishing, and that the other conditions set forth in

19 CFR 134.34 are met, the district director may authorize an

exception under 19 CFR 134.32(d), in which case marking of the

imported brackets  will not be required.

     The second item is a ductile iron center ring.  

     Center rings are substantially complete (unfinished) and are

classified as pipe fittings rather than as parts of fittings.  See

HQ ruling 082236, 11-22-88.

     Section 207 of the Trade and Tariff Act of 1984 amended, 19

USC 1304) to require, without exception that all iron and steel

pipe, tube, and pipe fittings be marked with the country of origin

by means of cast-in-mold lettering, die stamping, etching, or

engraving.  19 USC 1304 (c) was amended (19 USC 1304 (c)(2)) to

allow paint stenciling as an additional method of marking or, in

the case of small diameter pipe, tube, and fittings, by tagging the

containers or bundles.  Also noted: HQ Ruling 728693, 11-05-85.

     The third item is a ductile iron lug which is used as one

component of a tapping sleeve, which is used to tap off a water

pipe line.  

     In this case, assuming that the district director is satisfied

that the imported brackets will be repacked in the manner

(described as in item #1) after finishing, and that the other

conditions set forth in 19 CFR 134.34 are met, the district

director may authorize an exception under 19 CFR 134.32(d), in

which case marking of the imported brackets  will not be required.

     The fourth item is described as valve and fire hydrant

components.  You claim that a variety of components will be

imported and machined and/or painted by your customer and later

assembled as a complete product.  

     At this time is not possible to make a determination because

we do not have sufficient information to do so.  It is necessary to

know the exact nature of each component and the exact circumstances

of each process.  You have also not indicated whether or not the

ultimate purchaser of these products will be aware of the country

of origin.  You may submit a separate ruling request with all the

appropriate information.

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 CFR Part 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport

