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CATEGORY:      Classification

TARIFF NO.:    1806.90.0063  

Mr. Alfredo F. Calvart

Nestle Puerto Rico, Inc.

P.O. Box 364565

San Juan, Puerto Rico 00936-4565

RE:  The tariff classification and status under the North

     American Free Trade Agreement (NAFTA), of Smarties from

     Canada; Article 509

Dear Mr. Calvart:

     In your letter dated November 2, 1994 you requested a ruling

on the status of Smarties from Canada under the NAFTA.

     A sample was included with your request.  The subject

merchandise consists of a cardboard box holding 60 grams of small

various colored discs having a chocolate center and a candy

coating.  A breakdown showing the origin of the various

ingredients in the product was provided.  The sugar is produced

in Australia and refined in Canada, the non-fat milk solids and

cocoa butter are produced in the United Kingdom, the cocoa liquor

and vanillin are produced in the United States, the carnauba wax

is produced in Germany and the wheat flour, butterfat, moisture,

dextrin, lecithin, boiling starch and Ti 02 titanium dioxide are

products of Canada.  All of the above ingredients are processed

and manufactured into the finished chocolate confectionery in

Canada. 

     The applicable tariff provision for the Smarties will be

1806.90.0063, Harmonized Tariff Schedule of the United States

Annotated (HTSUSA), which provides for chocolate and other food

preparations containing cocoa:  other...other:  put up for retail

sale:  confectionery.  The general rate of duty will be 7 percent

ad valorem.      

     Each of the non-originating materials used to make the

Smarties has satisfied the changes in tariff classification

required under HTSUSA General Note 12(t)/18.  The Smarties will

be entitled to a 2.8 percent ad valorem rate of duty under the

NAFTA upon compliance with all applicable laws, regulations, and

agreements.    

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

     This ruling letter is binding only as to the party to whom

it is issued and may be relied on only by that party.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport

