                            NY 803903

                         November 7, 1994

CLA-2-95:S:N:N8:224 803903  

CATEGORY:      Classification

TARIFF NO.:    9506.70.6080  

Judy Mills

Maximum Edge

1932 Ambassador Drive

Windsor, Ontario, Canada N9C 3R3

RE:  The tariff classification and status under the North

     American Free Trade Agreement (NAFTA), of a Skate Blade

     Maintenance Kit from Canada;  Article 509 

Dear Ms. Mills:

     In your letter dated September 9, 1994, you requested a

ruling on the status of a skate blade Maintenance kit from Canada

under the NAFTA.

     The kit contains various tools and equipment, including a

skate gauge with magnetic angle, dial indicator, fine and course

finishing stones, a finish tool with tool pads, and a silicone

metal cleaner called Blade Glaze, that are designed to sharpen

and finish ice skate blades.  The dial indicator is manufactured

in Japan; the balance of the components making up the kit are

made in Canada.

     The applicable tariff provision for the Skate Blade

Maintenance Kit will be 9506.70.6080, Harmonized Tariff Schedule

of the United States Annotated (HTSUSA), which provides for

"Articles and equipment for general physical exercise,

gymnastics, athletics, other sports or outdoor games...parts and

accessories thereof: Ice skates and roller skates...: Other,

including parts and accessories for ice skates with footwear

permanently attached, parts and accessories."  The general rate

of duty will be 2 percent ad valorem.      

     The non-originating material or component used in the Skate

Blade Kit has satisfied the changes in tariff classification

required under HTSUSA General Note 12(t)/95.  The kit will be

entitled to a free rate of duty under the NAFTA upon compliance

with all applicable laws, regulations, and agreements. 

     This ruling is being issued under the provisions of Part 181

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 181).  

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

     This ruling letter is binding only as to the party to whom

it is issued and may be relied on only by that party.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport          

