                            NY 897886

                          May 18, 1994

MAR-2:S:N:N6:351 897886

CATEGORY:  MARKING

Mr. Michael P. Conroy

Voyager Emblems Inc.

3707 Lockport Road

Sanborn, NY 14132

RE:  COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF IMPORTED EMBLEMS WHICH ARE TO BE

     AFFIXED TO CAPS OR GARMENTS

Dear Mr. Conroy:

     This is in response to your letter dated March 23, 1994, with

additional information provided in your letter of May 3, 1994,

requesting a ruling on whether the proposed method of marking the

container in which the emblems are imported with the phrase "Made

in Canada" in lieu of marking the article itself is an acceptable

country of origin marking for the imported emblems.  A marked

sample container was not submitted with your letter for review.

     You indicate in your letters that Voyager intends to import

emblems, which we assume are embroidered patches of the type

normally sewn to garments or hats, from Canada.  The containers in

which the emblems are imported will be marked "Made in Canada," but

the emblems themselves will not be individually marked to indicate

the country of origin.  You state that you do not re-package the

emblems, but that the containers will be delivered intact to

customers to whom you re-sell the emblems, and who will affix the

emblems to caps or garments.  You also state that the commercial

invoices which you will send to your customers will state that the

emblems are "Crafted in Canada of Canadian Materials."

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the U.S.

shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and

permanently as the nature of the article (or its container) will

permit, in such a manner as to indicate the ultimate purchaser in

the U.S. the English name of the country of origin of the article. 

Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134) implements the

country of origin marking requirements and exceptions of 19 U.S.C.

1304.

    The country of origin marking requirements for a "good of a

NAFTA country" are also determined in accordance with Annex 311 of

the North American Free Trade Agreement ("NAFTA"), as implemented

by section 207 of the North American Free Trade Agreement

Implementation Act (Pub. L. 103-182, 107 Stat 2057) (December 8,

1993) and the interim amendments to the Customs Regulations

published as T.D. 94-4 (59 Fed. Reg. 109, January 3, 1994) with

corrections (59 Fed. Reg. 5082, February 3, 1994) and T.D. 94-1 (59

Fed. Reg. 69460, December 30, 1993).  These interim amendments took

effect on January 1, 1994 to coincide with the effective date of

the NAFTA.  The Marking Rules used for determining whether a good

is a good of a NAFTA country are contained in T.D. 94-4 (adding a

new Part 102, Customs Regulations).  The marking requirements of

these goods are set forth in T.D. 94-1 (interim amendments to

various provisions of Part 134, Customs Regulations).

     Section 134.45(a)(2) of the interim regulations, provides that

"a good of a NAFTA country may be marked with the name of the

country of origin in English, French or Spanish.  Section 134.1(g)

of the interim regulations, defines a "good of a NAFTA country" as

an article for which the country of origin is Canada, Mexico or the

United States as determined under the NAFTA Marking Rules.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR

134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must

be able to find the marking easily and read it without strain. 

Section 134.1(d) of the interim regulations, provides that the

ultimate purchaser of a good of a NAFTA country is the last person

in the United States who purchases the good in the form in which

it was imported.  In your case, a customer to who you re-sell the

emblems and who affixes these emblems to caps or garments is

considered the ultimate purchaser.

     An article is excepted from marking under 19 U.S.C. 1304

(a)(3)(D) and section 134.32(d), Customs Regulations (19 CFR

134.32(d)), if the marking of a container of such article will

reasonably indicate the origin of such article.  Accordingly, if

Customs is satisfied that the article will remain in its container

until it reaches the ultimate purchaser and if the ultimate

purchaser can tell the country of origin of the emblems by viewing

the container in which it is packaged, the individual emblems would

be excepted from marking under this provision.

     Emblems which are imported in containers that are marked in

the manner described above, are excepted from marking under 19

U.S.C. 1304 (a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d).  Accordingly, marking

the container in which the emblems are imported and sold to the

ultimate purchaser in lieu of marking the article itself is an

acceptable country of origin marking for the imported emblems

provided the district director is satisfied that the article will

remain in the marked container until it reaches the ultimate

purchaser.

     This ruling is being issued under the provisions of Part 181

of the Customs Regulations (19 CFR Part 181).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                              Sincerely,

                              Jean F. Maguire

                              Area Director

                              New York Seaport




