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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 9801.00.1098

Mr. Steve Sanders

Fritz Companies, Inc.

P.O. Box 1929

#2 12th Street

Blaine, WA  98231

RE:  The tariff classification of plastic containers manufactured

     in the United States, exported to Canada and returned to the

     United States.

Dear Mr. Sanders:

     In your letter dated January 26, 1995 on behalf of Fraser

Box & Trading Co., Ltd., you requested a tariff classification

ruling.

     You have asked about the applicability of subheading

9801.00.1098, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTS).  Plastic containers used to package fish are manufactured

in the United States, exported empty to Canada where they will be

printed with the company logo and ingredients information, and

then returned to the United States to be filled with fish for

sale.

     The printing of the company logo and ingredients information

does not preclude the plastic containers from duty free treatment

under subheading 9801.00.1098.  Based on the information

submitted, the U.S.-origin plastic containers are eligible for

duty-free treatment under subheading 9801.00.1098, HTS, when

returned to the United States, provided the documentation

requirements of 19 Code of Federal Regulations 10.1 are

satisfied.

     You have also asked about the country of origin marking

regulations.  The marking statute, section 304, Tariff Act of

1930, as amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless

excepted, every article of foreign origin (or its container)

imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as

legibly, indelibly and permanently as the nature of the article

(or its container) will permit, in such a manner as to indicate

to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the

country of origin of the article.  Since the plastic fish

containers are not of foreign origin, the marking requirements do

not apply, and it is not necessary to mark the fish containers.   

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport          

