NY 806588

March 8, 1995

CLA-2-62:S:N5:358  806588

CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6211.42.0060

Mr. Arthur Stein

ETA Import & Export Ltd.

1 Cross Island Plaza, 3rd Floor

Jamaica, New York  11422

RE:  The tariff classification of a girl's jumper from Bangladesh.

Dear Mr Stein:


In your letter dated February 2, 1995, on behalf of your client H.I.S. International., you requested a tariff classification ruling.  


The submitted sample, Style M480712,  is a girl's cotton jumper.  The garment is woven and features a  vee neckline, oversized armholes, a full frontal opening with seven button closures, two front pockets below the gathered waist, a two button rear belt segment, and a hemmed skirt.


In a telephone conversation with you on March 7, 1995, you stated that the jumper will be imported in girls' sizes 4-14.


We are returning your sample as you requested.


The applicable subheading for the jumper, Style M480712, will be 6211.42.0060, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which provides for track suits, ski-suits and swimwear; other garments, of cotton, jumpers.  The rate of duty will be 8.6% ad valorem.


The jumper falls within textile category designation 359.  Based upon textile trade agreements, products of Bangladesh are presently subject to visa requirements. 


The designated textile and apparel category may be subdivided into parts.  If so, visa and quota requirements applicable to the subject merchandise may be affected.  Since part categories are the result of international bilateral agreements which are subject to frequent renegotiations and changes, to obtain the most current information available, we suggest that you check, close to the time of shipment, the Status report On Current Import Quotas (Restraint Levels), an internal issuance of the U.S. Customs Service, which is available for inspection at your local Customs office. 


This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).


A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If the documents have been filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the Customs officer handling the transaction. 









Sincerely,









Jean F. Maguire









Area Director









New York Seaport               

