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CATEGORY:      Classification

TARIFF NO.:    8607.19.3010; 8607.19.3020  

Mr. Elliot Jay Seley

American Rail Components, Inc.

575 Madison Avenue, Suite 1006

NY, NY 10022

RE:  The tariff classification of bolsters and side frames for

     freight car truck assemblies from South Africa

Dear Seley:

     In your letter dated February 7, 1995 you requested a tariff

classification ruling.  You also asked for country of origin

marking information.

     You state you intend to import cast steel bolsters and side

frames which are to be incorporated into truck assemblies for

railroad freight cars.  These articles are important loading

bearing members of such assemblies.

     The applicable subheading for the bolsters will be

8607.19.3010, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTS), which provides for bolsters for truck assemblies of

railroad freight cars.  The duty rate will be 5.1 percent ad

valorem.

     The applicable subheading for the side frames will be

8607.19.3020, HTS, which provides for side frames for truck

assemblies of railroad freight cars.  The duty rate will be 5.1

percent ad valorem.

     Articles classifiable under subheading 8607.19.3010 and

8607.19.3020, HTS, which are products of South Africa are

entitled to duty free treatment under the Generalized System of

Preferences (GSP) upon compliance with all applicable

regulations.

     With regard to your country of origin marking question, the

marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as amended (19

U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every article of

foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be

marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and

permanently as the nature of the article (or its container) will

permit, in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser

in the U.S. the English name of the country of origin of the

article.

     As provided in section 134.41(b), Customs Regulations (19

CFR 134.41(b)), the country of origin marking is considered

conspicuous if the ultimate purchaser in the U.S. is able to find

the marking easily and read it without strain.

     With regard to the permanency of a marking, section

134.41(a), Customs Regulations (19 CFR 134.41(a)), provides that

as a general rule marking requirements are best met by marking

worked into the article at the time of manufacture.  For example,

it is suggested that the country of origin on metal articles be

die sunk, molded in, or etched.  However, section 134.44, Customs

Regulations (19 CFR 134.44), generally provides that any marking

that is sufficiently permanent so that it will remain on the

article until it reaches the ultimate purchaser unless

deliberately removed is acceptable.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), also

provides for exceptions, in certain circumstances, from the

marking requirements found in 19 U.S.C. 1304.  Section 134.41(b),

Customs Regulations (19 CFR 134.41(b)), mandates that the

ultimate purchaser in the U.S. must be able to find the marking

easily and read it without strain.  Section 134.1(d), defines the

ultimate purchaser as generally the last person in the U.S. who

will receive the article in the form in which it was imported. 

19 CFR 134.1(d)(1) states that if an imported article will be

used in manufacture, the manufacturer may be the ultimate

purchaser if he subjects the imported article to a process which

results in a substantial transformation of the article.  The case

of U.S. v. Gibson-Thomsen Co., Inc., 27 C.C.P.A. 267 (C.A.D. 98)

(1940), provides that an article used in manufacture which

results in an article having a name, character or use differing

from that of the constituent article will be considered

substantially transformed and that the manufacturer or processor

will be considered the ultimate purchaser of the constituent

materials.  In such circumstances, the imported article is

excepted from marking and only the outermost container is

required to be marked.  See, 19 CFR 134.35.

     In this case, the imported bolsters and side frames will be

substantially transformed as a result of the U.S. processing, and

therefore the U.S. manufacturer is the ultimate purchaser of the

imported articles and under 19 CFR 134.35 only the containers

which reach the ultimate purchaser are required to be marked with

the country of origin. 

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport          

