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CATEGORY:  MARKING

Gordon C. Anderson

Meyer Customs Brokers

8100 Mitchell Rd., Suite 200

Eden Prairie, MN 55344

RE: COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF IMPORTED FISHING RODS COMPONENTS

Dear Mr. Anderson:

     This is in response to your letter dated February 13, 1995,

on behalf of your client, Berkley, Inc., requesting a ruling

regarding the country of origin marking of imported components

used in the assembly of fishing rods.  A sample unassembled

fishing rod was submitted for review.  The sample will be

returned at your request.

     Two scenarios have been presented: Berkley will import two

piece fishing rod components manufactured in China and handle

component pieces manufactured in Taiwan separately into the U.S.;

two piece rod components and handle component pieces manufactured

in China will be imported together by Berkley.

     Subsequent to importation, Berkley will perform graphic

stenciling work on the rod blanks and will assemble the imported

components into completed ready to use fishing rods.    

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR

134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must

be able to find the marking easily and read it without strain. 

Section 134.1(d), defines the ultimate purchaser as generally the

last person in the U.S. who will receive the article in the form

in which it was imported.  If an imported article is to be sold

at retail in its imported form, the purchaser at retail is the

ultimate purchaser.  In this case, the ultimate purchaser of the

imported unassembled fishing rod is the consumer who purchases

the assembled product at retail.

     Based upon the particular circumstances related to your

suggested scenarios, we are of the opinion that your client may

import the various components used in the assembly of the fishing

rods without country of origin marking provided:

     1.  the containers or master cartons in which such

components are imported are marked to indicate the country of

origin of their contents

     2.  Your client certifies to Customs at the time of entry

that the finished fishing rod will be marked to indicate the

country of origin of the foreign components used therein.  For

purposes of this requirement, the components of the fishing rod

include the two piece rod and the rod handle pieces.  A single,

centrally-located, country of origin marking on the finished

article that denotes the actual countries of origin of the

foreign components of the fishing rod but does not specify with

particularity which component comes from which country is

acceptable.  The fact that the rods are assembled in the U.S. may

also be included.  For example, the finished fishing rods could

be marked, "Assembled in U.S. from components manufactured in

Taiwan and China."  Alternatively, "Components Made in China", or

"Components Made in Taiwan and China" are acceptable markings.

     3.  Customs officials at the port of entry are satisfied

that the imported fishing rod components will be used by Berkley

only in the assembly of fishing rods and will not otherwise be

sold and that Berkley is marking the completed rods as set forth

above.

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 CFR Part 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                               Sincerely,

                              Jean F. Maguire

                              Area Director

                              New York Seaport

