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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 8471.92.1090  

Mr. Scott D. Ogden

Cargo-Link International

1837 South 4130 West, Suite B

P.O. Box 22154 AMF

Salt Lake City, Utah 84122

RE:  The tariff classification of a "MODULA-E" deskpad                  input/output unit from Hong Kong.

Dear Mr. Ogden:


In your letter dated February 23, 1995, on behalf of A & S Technologies, you requested a tariff classification ruling.         

     The merchandise under consideration involves an automatic data processing (ADP) device which is known as the "MODULA-E".  This device is a 0.5 inch thick deskpad that lays flat on a desk, and replaces the keyboard, monitor screen, mouse, speakers and microphone of a computer workstation.  It weighs 12-pounds and  measures 27-inches in length by 19-inches in width.


Its screen can be activated by a fingertip or a pen.  The color screen, which has a resolution of 640 by 480 pixels, utilizes a TFT active matrix liquid crystal display technology.  

The "MODULA-E" also contains a 96-key keyboard, stereo audio speakers, and a microphone which can be used with any voice activated software.  The infrared interface uses an input/output IRDA standard, and is connectable to all personal computers including 386 CPUs and beyond.  This device essentially puts the functions of the keyboard, monitor and mouse into a "deskpad" for use with a computer workstation instead of the standard separate  accessories now used.


The applicable subheading for the ADP "MODULA-E" deskpad input/output device will be 8471.92.1090, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which provides for combined input/output units for ADP machines and units thereof.  The rate of duty will be 3 percent.   


This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).


A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If the documents have been filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the Customs officer handling the transaction.

                          

Sincerely,

                         

Jean F. Maguire


                         
Area Director


                         
New York Seaport              

