                          NY 808244

                       April 17, 1995

     CLA-2-95:S:N:N8:225 808244  

     CATEGORY:  Classification and Marking

     TARIFF NO.: 9503.30.0010  

     Ms. Kathy Williamson

     Expeditors International

     11701 Metro Airport Center Drive, Suite 109

     Romulus, Michigan  48174

     RE:  The tariff classification of foam shapes from China

     Dear Ms. Williamson:

          In your letter dated March 21, 1995, you requested a

     tariff classification and marking ruling. 

          The sample submitted is called "Connect-O-Foam" which

     consists of various configurations of foam pieces in a

     plastic container with lid.  In your letter you indicate

     that the foam is manufactured in the U.S. and shipped to

     Mexico where it will be further processed.  In Mexico the

     foam will undergo die cutting and hole perforation.  The

     finished pieces will then be collated by color and shape for

     packaging in plastic bags.  Upon importation, the shapes

     will be sorted and repackaged in a plastic container of U.S.

     and China origin.  The receptacle portion of the container

     will be manufactured in the U.S. and the plastic lid with

     handle will be made in China.  You also state that a label

     printed in the U.S. and foam rods manufactured in the U.S.

     will be inserted in the container.  

          This office finds the foam shapes have undergone a

     substantial transformation process in Mexico.  The die

     cutting and perforation operations convert the foam into a

     new product, i.e., building blocks of various shapes. 

     Imported in bulk, the foam shapes are not considered a set

     for classifcation purposes but rather are simply multiple

     toy building blocks. 

          The applicable subheading for the "Connect-O-Foam" will

     be 9503.30.0010, Harmonized Tariff Schedule of the United 

     States (HTS), which provides for other construction sets and

     constructional toys: toy building blocks, bricks and shapes. 

     The rate of duty will be free.   

          In regards to your inquiry on country of origin marking

     for the blocks you submit a large advertising label which

     would be inserted inside the clear container.  The entire

     label is visible through the transparent plastic and reads

     in part "Made in USA" under a printed picture of the

     American flag.  This proposed marking, "Made in USA", does

     not conform to the marking requirements of Section 304 of

     the Tariff Act of 1930 as amended (19 U.S.C. 1304).  The

     marking statute provides that, unless excepted, every

     article of foreign origin (or its container) imported into

     the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly,

     indelibly and permanently as the nature of the article (or

     its container) will permit, in such a manner as to indicate

     to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of

     the country of origin of the article.

          In the instant case the foam shapes are imported

     unmarked, in bulk, for repackaging in the U.S.  Since the

     blocks will be repackaged in a manner which would conceal

     the true origin of the pieces, it is recommended that the

     label be changed to reflect the proper countries of origin

     involved.  This office suggests the printed label read as

     follows: "Contents of Mexico and U.S. origin, Lid Made in

     China", or similar words.  

          Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134),

     implements the country of origin marking requirements and

     exceptions of 19 U.S.C. 1304.  Section 134.41(b), Customs

     Regulations (19 CFR 134.41(b)), mandates that the ultimate

     purchaser in the U.S. must be able to find the marking

     easily and read it without strain.  Section 134.1(d),

     defines the ultimate purchaser as generally the last person

     in the U.S. who will receive the article in the form in

     which it was imported.  If an imported article is to be sold

     at retail in its imported form, the purchaser at retail is

     the ultimate purchaser.  In this case, the ultimate

     purchaser of the foam shapes is the consumer who purchases

     the product at retail.

          An article is excepted from marking under 19 U.S.C.

     1304 (a)(3)(D) and section 134.32(d), Customs regulations

     (19 CFR 134.32(d)), if the marking of a container of such

     article will reasonably indicate the origin of such article. 

     However, since the foam shapes are not imported in their 

     marked retail container, whether the subject articles are

     excepted from individual marking under 19 CFR 134.32(d) is

     for the district director to decide.  In this regard section

     134.34, Customs Regulations (19 CFR 134.34), provides that

     an exception may be authorized at the discretion of the 

     District Director under 19 CFR 134.32(d) for imported

     articles which are to be repacked after release from Customs

     custody under the following conditions: (1) The containers

     in which the articles are repacked will indicate the origin

     of the articles to an ultimate purchaser in the U.S.; (2)

     The importer arranges for supervision of the marking of the

     containers by Customs officers at the importer's expense or

     secures such verification, as may be necessary, by

     certification and the submission of a sample or otherwise,

     of the marking prior to the liquidation of the entry. 

          In this case, provided the District Director is satis-

     fied that the imported foam shapes will be repacked in the

     manner described above (assuming the label is revised as

     suggested), and that the other conditions set forth in 19

     CFR 134.34 are met, the district director may authorize an

     exception under 19 CFR 134.32(d), in which case marking of

     the individual imported shapes will not be required.

          This ruling is being issued under the provisions of

     Section 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

          A copy of this ruling letter should be attached to the

     entry documents filed at the time this merchandise is

     imported.  If the documents have been filed without a copy,

     this ruling should be brought to the attention of the

     Customs officer handling the transaction.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport          

