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CATEGORY:  MARKING

Mr. Richard Miller

Recoton Corporation

2950 Lake Emma Road

Lake Mary, Florida 32746

RE: COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF IMPORTED BATTERY PACKS

Dear Mr. Miller:

     This is in response to your letter dated March 31, 1995

requesting a ruling on the country of origin marking requirements

for imported battery packs which are assembled in China from

either foreign or U.S. components.  An unmarked sample was 

submitted with your letter for review.

     The submitted sample consists of a rectangular plastic

housing containing six (6) nickel-cadmium batteries which are

wired together and connected to external contact plates. The

batteries (cells) are of either foreign or U.S. origin and are

shipped to China for assembly into the packs.

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article.

     In the part of your request which deals with the marking

requirements for the battery packs which are assembled using

foreign cells, you cite Headquarters Ruling 734393.  This

decision held that since battery cells are not substantially

transformed when assembled into battery packs, the country of

origin of the packs is considered to be the country of origin of

the battery cells.  We concur that this ruling is applicable in

the instant situation.  Therefore, for purposes of the country of

origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304, battery packs

assembled with cells of foreign origin must be marked with the

country of origin of the cells.  Using the example you have

provided, acceptable marking for cells from Japan would be "Made

in Japan", or "Cells made in Japan, Assembled in China".    

     Pursuant to section 10.22 of the Customs Regulations (19 CFR

10.22), articles assembled abroad and entitled to an exemption

from duty under subheading 9802.00.80, HTSUS, are considered

products of the country of assembly for the purposes of the

country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304.  

     For purposes of the country of origin marking requirements

of 19 U.S.C. 1304, the imported battery packs containing cells of

U.S. origin must be marked to indicate that the country of origin

of the battery packs is the country of assembly.  As also noted

in Headquarters Ruling 734393, the country of assembly will be

considered the country of origin if the battery cells are of U.S.

origin and the assembled packs are eligible for duty treatment

under subheading 9802.00.80, HTSUS.  Thus, battery packs

assembled in China with U.S. origin cells must be marked

"Assembled in China", without reference to the origin of the

cells.

     As noted in your request, battery packs are usually imported

in bulk and repackaged by Recoton.  This is an acceptable

procedure provided the requirements of Part 134.26, Customs

Regulations, are complied with.        

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 CFR Part 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport

