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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 9502.10.0010  

Mr. David A. Eisen

Siegel, Mandell & Davidson, P.C.

One Astor Plaza

1515 Broadway 43rd Floor

New York, New York  10036-8901

RE:  The tariff classification of stuffed dolls from China

     and/or Taiwan

Dear Mr. Eisen:

     In your letter dated April 10, 1995, you requested a tariff

classification ruling on behalf of your client Avon

Products, Inc.

     The submitted sample, article #9503107, is a textile, three

dimensional, representation of two little girls holding hands. 

The figures are made of polyester/cotton fabric and are stuffed

with traditional stuffing material.  Each figure measures

approximately 5 inches in height and 4 inches in width.  Their

hair, made out of yarn, is gathered on the sides to form

pigtails.  Facial features are painted on and each doll wears a

matching fabric dress.  The two are joined together by stitching

the right hand of one doll to the left hand of the other. 

Attached to the front of the connected hands is a scented heart

made of cardboard.  A three inch ribbon loop is woven into the

heart allowing the dolls to be hung over a doorknob or on the

wall.

      In general, a doll is a figure that physically represents

the appearance of a human being.  According to the Explanatory

Notes for 9502, a doll may be designed for decorative purposes,

i.e., a boudoir doll, mascot doll, etc.  The above described

figures meet the definition for the doll provision and therefore

are classifiable as such.  Your sample is being returned as

requested.

     The applicable subheading for article #9503107, stuffed

dolls, will be 9502.10.0010, Harmonized Tariff Schedule of the

United States (HTS), which provides for dolls represent-ing only

human beings and parts and accessories thereof: whether or not

dressed: stuffed.  The rate of duty will be free.  

     Section 304 of the Tariff Act of 1930 as amended, states

that all articles entering the commerce of the United States must

be marked with the country of origin as permanently and

conspicuously as the article will permit.  Please ensure that

these requirements are met.  

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

