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CLA-2-17:S:N:N7:232 810331  

CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 1704.90.5400; 1704.90.5800  

Mr. Richard Callebaut

1602 Grant Ave.

Suite 207

Novato, CA 94945

RE:  The tariff classification of white chocolate from Belgium.

Dear Mr. Callebaut:

     In your letter dated April 25, 1995, on behalf of Callebaut,

Belgium, you requested a tariff classification ruling.

     The subject merchandise is described as an orange flavored

and colored white chocolate.  It is stated to contain 28.5

percent cocoa butter, 46.8 percent sugar, 23.6 percent full cream

milk powder and small quantities of color, flavor, lecithin and

vanillin.  The product contains 6.3 percent milk fat.  The

merchandise will be imported in cartons containing 5 blocks of 5

kilograms.    

    The applicable subheading for the white chocolate, if

imported in quantities that fall within the limits described in

additional U.S. note 10 to chapter 4, will be 1704.90,5400,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which

provides for sugar confectionery (including white chocolate), not

containing cocoa...other...other...other... described in

additional U.S. note 1 to chapter 4...described in additional

U.S. note 10 to chapter 4 and entered pursuant to its provisions. 

The rate of duty will be 12.2 percent ad valorem.  If the

quantitative limits of additional U.S. note 10 to chapter 4 have

been reached, the product will be classified in subheading

1704.90.5800, HTS, and dutiable at the rate of 46.2 cents per

kilogram plus 11.9 percent ad valorem.  In addition, products

classified in subheading 1704.90.5800, HTS, will be subject to

additional duties based on their value, as described in

subheadings 9904.04.59 to 9904.04.66, HTS.  

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport          

