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                         August 30, 1995

CLA-2-39:S:N:N6:343 813391  

CATEGORY: Classification

TARIFF NO.: 3926.40.0000  

Mr. Al Roser

Roser Customs Service, Inc.

400 E. Thirteenth Street

P.O. Box 48

Brownsville, TX 78522-0048

RE:  The tariff classification of a decorative flocked plastic bow

     from Mexico. 

Dear Mr. Roser:

     In your letter dated August 2, 1995, on behalf of

International Assembly Inc., Brownsville, TX,  you requested a

tariff classification ruling.  

     The instant sample, which was not identified as to style or

quality number, consists of a decorative bow measuring about 7

inches by twelve inches.  It consists of several lengths of

polyethylene plastic strips measuring about 2" in width that have

been coated on one surface with what appears to be a man-made fiber 

flock.  These strips have, in turn, been joined together with a

metallic gold string or cord.  

     Customs considers the bow to be made of non-durable material

since it is not designed for sustained wear and tear, nor is it

purchased because of its extreme worth or value.  In addition, the

article's primary function is decorative, as opposed to,

utilitarian.  Also, after having examined the bow, it is evident

that it is not traditionally associated or used with Christmas

festivities.  Because of its divergent functions throughout the

year, for example, home decoration and gift wrapping, the bow is

not traditionally associated with the particular festival of

Christmas.   

     Accordingly, the applicable tariff provision for the bow will

be 3926.40.0000, Harmonized Tariff Schedule of the United States

Annotated (HTSUSA), which provides for other articles of plastics,

... statuettes and other ornamental articles.  The general rate of

duty will be 5.3 percent ad valorem.      

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 CFR 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport

