NY A80316


March 15,1996

MAR-2 RR:NC:GI:227 A80316

CATEGORY:  MARKING

Mr. Leslie W. Polgar

The A.W. Fenton Co., Inc.

6565 Eastland Road

Cleveland, Ohio 44142-1388

RE: COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF IMPORTED LIGHTING FIXTURES

Dear Mr. Polgar:


This is in response to your letter dated January 26, 1996, requesting a

ruling on whether the proposed marking satisfies the marking requirements if the

article itself is properly marked with the country of origin but the unsealed

disposable container in which the article is imported is not marked.  A marked

sample was not submitted with your letter for review.


The merchandise at issue is a partially assembled lighting fixture from

Taiwan in a carton marked with the country of origin.  After importation into

the United States the lighting fixture will be fully assembled with the use of

U.S. made hardware.  The completed lighting fixture, properly marked with the

country of origin, will be repackaged.  However, since the properly marked

fixture is only sold from display outside of the carton, the carton will not be

marked with the country of origin.  


The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

§1304), provides that, unless excepted, every article of foreign origin (or its

container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and

permanently as the nature of the article (or its container) will permit, in such

a manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article. 


Part 134, Customs Regulations (19 C.F.R. Part 134), implements the country

of origin marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. §1304.  Section

134.41(b), Customs Regulations (19 C.F.R. §134.41(b)), mandates that the

ultimate purchaser in the U.S. must be able to find the marking easily and read

it without strain.  Section 134.1(d), defines the ultimate purchaser as

generally the last person in the U.S. who will receive the article in the form

in which it was imported.  If an imported article is to be sold 

at retail in its imported form, the purchaser at retail is the ultimate

purchaser.  In this case, the ultimate purchaser of the imported lighting

fixture is the consumer who purchases the product at retail.


The marking requirements for unsealed disposable containers of imported

merchandise are set forth in section 134.24(d), Customs Regulations (19 C.F.R.

§134.24(d)).  This section provides that "if the container is normally opened by

the ultimate purchaser prior to purchase, only the article need be marked."


The imported lighting fixture is the type of article that a prospective

purchaser would examine prior to purchase out of its container, and therefore

the unsealed disposable containers are not required to be marked under 19 C.F.R.

§134.24(d).  Properly marking the imported lighting fixture with the country of

origin in the manner described above satisfies the marking requirements of 19

U.S.C. §1304 and 19 C.F.R. Part 134 and is an acceptable country of origin

marking for the imported product.  


This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs

Regulations (19 C.F.R. Part 177).


A copy of the ruling or the control number indicated above should be

provided with the entry documents filed at the time this merchandise is

imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National

Import Specialist George Kalkines at 212-466-5794.









Sincerely,









Roger J. Silvestri









Director









National Commodity









Specialist Division

