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CATEGORY:  Marking

Mr. Leonard Rosenberg

Sandler, Travis and Rosenberg

5200 Blue Lagoon Drive

Miami, Florida 33126-2022

RE:  The proper country of origin marking for glassware

Dear Mr. Rosenberg:

     In your letter dated April 19, 1996, on behalf of Princess

House, Inc., you inquired regarding the proper country of origin

marking for various articles of glass. 

     You indicated that your client will import the merchandise

in boxes and that each box will be marked with the country of

origin of the merchandise.  According to your letter, the

articles will only be sold at home distribution parties.  At

these parties the merchandise will be sold to consumers in the

boxes.  Your ruling request raises the following question.  Does

the marking statute require that the glass articles be marked

with the country of origin or is the marking of the boxes

sufficient to satisfy the country of origin marking requirements?

     In a telephone conversation, Ms. Jo Harris of your office

indicated that each item will be imported in a box which is

marked with the country of origin. In the United States these     

boxes will be placed in larger cartons which will then be sent to

the party hostesses.  According to Ms. Harris, the hostesses will

remove the marked boxes from the cartons at the home distribution

parties.  The articles will then be sold to the consumers in the

marked boxes.

     The marking statute (19 USC 1304; Section 304 of the Tariff

Act of 1930 as amended) and Part 134 of the Customs Regulations

(19 CFR Part 134) indicate that every item imported into the

United States must be marked with the country of origin in a

legible, indelible, permanent and conspicuous manner. The marking

must indicate the English name of the country of origin to the

ultimate purchaser of the merchandise.

     Under 19 USC 1304 and 19 CFR Part 134.32(d), an article is

excepted from the marking requirements when the marking on the

container will reasonably indicate the country of origin to the

ultimate purchaser of the product.  When Customs is satisfied

that the ultimate purchaser will receive the merchandise in a

container which is marked with the country of origin, the marking

of the container is sufficient.

     In this instance the marking of the boxes would be

acceptable if the ultimate purchaser of the merchandise receives

the products in these containers.  If any products will be sold

outside of the boxes, these items must be marked individually.

     The marking of the boxes will be acceptable only if your

client furnishes proof at the time of entry which indicates that

the merchandise is sold to the ultimate purchasers in the marked

boxes.  Your client must submit proof of his claim that the

products are sold exclusively to consumers at home distribution

parties and that all products are sold to these consumers in the

marked boxes.  This proof must be furnished to the port director

at the port of entry.  The port director must be satisfied that

the ultimate purchaser will receive the marked boxes. 

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 CFR Part 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.  

     If you have any questions regarding the ruling, contact

National Import Specialist Jacob Bunin at 212-466-5796.

                                        Sincerely,

                                        Roger J. Silvestri

                                        Director,

                                        National Commodity

                                        Specialist Division

