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February 2, 1998
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CATEGORY: MARKING

Mr. Al Andrews

Bath & Body Works

7 Limited Parkway East

Reynoldsburg, OH 43068

RE: The country of origin marking of metal hanging charms

Dear Mr. Andrews:


This is in response to your letter dated December 31, 1997, received in this office on January 21, 1998, requesting a ruling on the country of origin marking for imported hanging charms.  An unmarked sample was submitted with your letter for review.


The item is a metal hanging charm, used as a decoration on gift set packages. It is in the form of a squirrel eating an acorn, and is attached to a small, beaded chain. The squirrel is 1 1/2 inches tall and 1 1/2 inches wide. You do not propose any particular marking.


The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every article of foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and permanently as the nature of the article (or its container) will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of origin of the article.


Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements the country of origin marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.  Section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR 134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must be able to find the marking easily and read it without strain.  Section 134.1(d), defines the ultimate purchaser as generally the last person in the U.S. who will receive the article in the form in which it was imported.  19 CFR 134.1(d)(1) states that if an imported article will be used in manufacture, the manufacturer may be the ultimate purchaser if he subjects the imported article to a process which results in a substantial transformation of the article.  The case of U.S. v. Gibson-Thomsen Co., Inc., 27 C.C.P.A. 267 (C.A.D. 98) (1940), provides that an article used in manufacture which results in an article having a name, character or use differing from that of the constituent article will be considered substantially transformed and that the manufacturer or processor will be considered the ultimate purchaser of the constituent materials.  In such circumstances, the imported article is excepted from marking and only the outermost container is required to be marked.  See, 19 CFR 134.35.


In this case, the imported charms are not substantially transformed as a result of  U.S. processing, and therefore the recipient of the gift package is the ultimate purchaser of the imported charms and they are required to be marked with the country of origin "Taiwan." 


With regard to the permanency of a marking, section 134.41(a), Customs Regulations (19 CFR 134.41(a)), provides that as a general rule marking requirements are best met by marking worked into the article at the time of manufacture.  For example, it is suggested that the country of origin on metal articles be die sunk, molded in, or etched.  However, section 134.44, Customs Regulations (19 CFR 134.44), generally provides that any marking that is sufficiently permanent so that it will remain on the article until it reaches the ultimate purchaser unless deliberately removed is acceptable.


Several methods of marking may be acceptable. We suggest that you verify the acceptability of any particular marking with your local Customs commodity team before you import the goods. For your guidance, the pertinent regulations are:


134.41   Methods and manner of marking. 


(a) Suggested methods of marking. Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C. 1304), requires that the marking of the country of origin be legible, indelible, and permanent. Definite methods of marking are prescribed only for articles provided for in 
134.43 and for articles which are the objects of special rulings by the Commissioner of Customs. As a general rule, marking requirements are best met by marking worked into the article at the time of manufacture. For example, it is suggested that the country of origin on metal articles be die sunk, molded in or etched; on earthenware or chinaware be glazed on in the process of firing; and on paper articles be imprinted. 


(b) Degree of permanence and visibility. The degree of permanence should be at least sufficient to insure that in any reasonably foreseeable circumstance, the marking shall remain on the article (or its container) until it reaches the ultimate purchaser unless it is deliberately removed. The marking must survive normal distribution and store handling. The ultimate purchaser in the United States must be able to find the marking easily and read it without strain. 


134.44   Location and other acceptable methods of marking. 


(a) Other acceptable methods. Except for articles described in 
134.43 of this part or the subject of a ruling by the Commissioner of Customs, any method of marking at any location insuring that country of origin will conspicuously appear on the article shall be acceptable. Such marking must be legible and sufficiently permanent so that it will remain on the article (or its container when the container and not the article is required to be marked) until it reaches the ultimate purchaser unless deliberately removed. 


(b) Articles marked with paper sticker labels. If paper sticker or pressure sensitive labels are used, they must be affixed in a conspicuous place and so securely that unless deliberately removed they will remain on the article while it is in storage or on display and until it is delivered to the ultimate purchaser. 


(c) Articles marked with tags. When tags are used, they must be attached in a conspicuous place and in a manner which assures that unless deliberately removed they will remain on the article until it reaches the ultimate purchaser.


This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs Regulations (19 CFR Part 177).


A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National Import Specialist James Smyth at 212-466-2084.







Sincerely,







Robert B. Swierupski







Director 







National Commodity







Specialist Division

