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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6404.19.35/6404.19.50  

Gary Smith 

A.N. Deringer, Inc.

6930 Metroplex Drive

Romulus,MI 48174

RE:  The tariff classification of footwear from Bulgaria

Dear Mr. Smith:

     In your letter dated April 8, 1998 you requested a tariff

classification ruling on behalf of your client, Skipter, Inc.

     Two samples were provided.  Both are below-ankle, slip-on or

loafer-type shoes with rubber soles and knit textile uppers

described as being 55%cotton/45% polyethelene.  One is a men's

style and one is a women's style.  The men's style has a molded

rubber foxing-like band encircling the shoe where the sole and

upper join and extending more than 1/4 inch above the insole; the

women's style, although showing somewhat of a similar band, does

not have the band extending 1/4 inch above the insole.    

     The subheading for the women's shoe will be 6404.19.35,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which

provides for footwear with outer soles of rubber or plastics and

uppers of textile materials; other than sports footwear and the

like; other than footwear with uppers of over 50% leather; other

than protective footwear; footwear of the slip-on type; of

greater than 10% by weight of rubber or plastics.  The rate of

duty will be 37.5%.  

     The subheading for the men's shoe will be 6404.19.50,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which

provides for footwear with outer soles of rubber or plastics and

uppers of textile materials; other than sports footwear and the

like; other than footwear with uppers of over 50% leather; other

than protective footwear; other than footwear of the slip-on type

because having foxing or a foxing-like band; valued not over

$3/pair; other than footwear having soles affixed to uppers

exclusively by adhesive.  The rate of duty will be 48%.

     Neither of these provisions is subject to GSP treatment.     

     The submitted sample is not marked with the country of

origin.  If imported as is, this footwear will not meet the

country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304, and

will therefore be considered not legally marked under the

provisions of 19 C.F.R. 134.11, which states, "every article of

foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be

marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and

permanently as the nature of the article (or container) will

permit."

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of the ruling or the control number indicated above

should be provided with the entry documents filed at the time

this merchandise is imported.

                                        Sincerely,

                                        Lewellyn Robison

                                        Port Director

                                        Portland, Oregon

