                            NY C87460

                           May 26, 1998
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CATEGORY: Classification

TARIFF NO.: 8537.10.9070  

Mr. William Polkinhorn

Bill Polkinhorn, Inc.

2401 Portico Blvd.

P.O. Box 712

Calexico, CA 92231

RE:  The tariff classification and status under the North

     American Free Trade Agreement (NAFTA), of a remote control

     from Mexico; Article 509

Dear Mr. Polkinhorn:

     In your letter dated April 30, 1998, on behalf of Ohsung

Electronics, U.S.A., you requested a ruling on the status of a

remote control from Mexico under the NAFTA.

     As indicated by the submitted sample, the remote control,

identified as model RT-J50, is a hand-held unit of the type used

to operate televisions.  It is battery operated and uses a light

emitting diode (LED) to transmit an infrared signal to the

receiver in the television.

     The applicable tariff provision for the RT-J50 remote

control unit will be 8537.10.9070, Harmonized Tariff Schedule of

the United States Annotated (HTSUSA), which provides for other

boards, panels, ..., and bases, ..., for the control or

distribution of electricity: for a voltage not exceeding 1,000 V. 

The general rate of duty will be 3.2 percent ad valorem.

     In NY Ruling B82697, dated April 3, 1997, this office

advised that this model remote control did not qualify for NAFTA

status since the printed circuit assembly, which was of Korean

origin, did not meet the requirements of General Note

12(t)/85.121.  You now state that, as of January 1, 1998, only a

bare printed circuit board is being imported from Korea into

Mexico. 

     Based on this information, each of the non-originating

materials used to make the remote control now satisfies the

changes in tariff classification required under HTSUSA General

Note 12(t)/85.121.  The remote control will be entitled to a Free

rate of duty under the NAFTA upon compliance with all applicable

laws, regulations, and agreements. 

     This ruling is being issued under the provisions of Part 181

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 181). 

     This ruling letter is binding only as to the party to whom

it is issued and may be relied on only by that party.

     A copy of the ruling or the control number indicated above

should be provided with the entry documents filed at the time

this merchandise is imported.  If you have any questions

regarding the ruling, contact National Import Specialist David

Curran at 212-466-5680.

                              Sincerely,

                              Robert B. Swierupski

                              Director,

                              National Commodity

                              Specialist Division

