                            NY C88592

                          June 12, 1998

MAR-2 RR:NC:N1:113 C88592

CATEGORY:  MARKING

Ms. Julia Ertler

Freight Brokers International Chicago

873 North Route 83

Bensenville, IL 60106

RE: Country of origin marking of imported heating element

Dear Ms. Ertler:

     This is in response to your letter dated May 28, 1998, on

behalf of SJH, Inc. requesting a ruling on whether imported

heating elements are required to be individually marked with the

country of origin if it is later to be processed in the U.S. by a

U.S. manufacturer.  A marked sample was submitted with your

letter for review.

     The merchandise is a heating element consisting of a heating

resistor and a base containing its electrical connectors. It is 6

1/2 inches long, and the resistor is bent into a "U" shape. The

element is made in China, but is not marked with this country of

origin. However, one plastic piece in the base is made in Taiwan,

and bears the legend "Made in Taiwan." This marking is

conspicuously located on the bottom of the item, and gives the

false impression that the entire element is made in Taiwan. 

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article. 

     19 CFR 11.13 prohibits the importation of falsely marked

articles.

 False designations of origin and false descriptions; false

marking of articles of gold or silver. 

     (a) Articles which bear, or the containers which bear, false

designations of origin, or false descriptions or representations,

including words or other symbols tending falsely to describe or

represent the articles, are prohibited importation under 15

U.S.C. 294, 295, 296, 1124, 1125 or 48 U.S.C. 1405q, and shall be

detained. 

     Furthermore, 19 CFR 134.46 directs the marking of articles

when the name of a country or locality other than the country of

origin appears. 

     In any case in which the words ``United States,'' or

``American,'' the letters ``U.S.A.,'' any variation of such words

or letters, or the name of any city or locality in the United

States, or the name of any foreign country or locality other than

the country or locality in which the article was manufactured or

produced, appear on an imported article or its container, there

shall appear, legibly and permanently, in close proximity to such

words, letters or name, and in at least a comparable size, the

name of the country of origin preceded by ``Made in,'' ``Product

of,'' or other words of similar meaning. 

     Therefore, the item must be marked with the country of

origin, China, in a manner sufficient to indicate to an ultimate

purchaser that the entire item is the product of that country, in

close proximity to the misleading marking. Since you did not

provide any information regarding the manufacturing processes nor

circumstances of importation, we cannot advise you directly on

acceptable methods of marking. We suggest you contact the

commodity team at your local port of entry for advice.

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 CFR Part 177).

     A copy of the ruling or the control number indicated above

should be provided with the entry documents filed at the time

this merchandise is imported.  If you have any questions

regarding the ruling, contact National Import Specialist James

Smyth at 212-466-2084.

                              Sincerely,

                              Robert B. Swierupski

                              Director

                              National Commodity

                              Specialist Division

