NY C89534


July 21, 1998

CLA-2-95:RR:NC:SP:225 C89534

CATEGORY:  Classification and Marking

TARIFF NO.: 9501.00.4000  

Ms. Ruby L. Wood

Evans and Wood & Co., Inc.

P.O. Box 610005

DFW Airport, TX 75261

RE:
The tariff classification and marking requirements of parts of a child's

wheeled toy from an unknown country

Dear Ms. Wood:


In your letter dated June 18, 1998, received in this office on June 25,

1998, you requested a tariff classification and marking ruling on behalf of your

client Today's Kids.


You have submitted drawings which illustrate several component parts of a

ride-on toy for children.  The toy, called a "Musical Carousel Pony," is a

freewheeling child's vehicle which is propelled by movement of the child's legs

pushing against the pavement or floor.  It is designed for children 1 to 3 years

of age.


In a phone conversation, you have indicated that the pieces which you

intend to import are the bridle and mane section, tail, eyes, hubcaps and wheel.

 Upon importation, these items will be combined in a retail box with other U.S.

made components to make up a child's ride-on toy that resembles a pony.


The bridle and mane section contain electronics, batteries, speaker, etc.,

which produce musical sounds and lights.  This unit is made of fabric, polyester

stuffing, and plastic injection molded components.  Other articles which will be

imported include: a soft fabric polyester filled tail, injection molded eyes and

blow molded plastic wheel and hubcaps.  Each component will be imported

individually in a polybag.


Chapter 95 note 3 states that "Subject to note 1, parts and accessories

which are suitable for use solely or principally with articles of this chapter

are to be classified with those articles".  Based on the literature submitted

and our phone conversation, this office is satisfied that the named components

are constructed in a fashion which dedicates their use solely or principally

with the ride-on toy pony.


Please note, that ride-on toys for children are subject to Consumer Product

Safety Commission regulations.  Your drawings are being returned as requested.


The applicable subheading for the bridle and mane section, tail, eyes,

hubcaps and wheel components for the "Musical Carousel Pony" will be

9501.00.4000, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which

provides for wheeled toys designed to be ridden by children (for example,

tricycles, scooters, pedal cars); parts and accessories thereof: other.  The

rate of duty will be free.


With regards to your inquiry on the proper country of origin marking

requirements, Section 304 of the Tariff Act of 

1930 as amended (19 U.S.C. §1304), provides that, unless excepted, every article

of foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly and permanently as the nature of the

article (or its container) will permit, in such a manner as to indicate to the

ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of origin of the

article.


Part 134, Customs Regulations (19 C.F.R. Part 134), implements the country

of origin marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. §1304.  Section

134.41(b), Customs Regulations (19 C.F.R. §134.41(b)), mandates that the

ultimate purchaser in the U.S. must be able to find the marking easily and read

it without strain.  Section 134.1(d), defines the ultimate purchaser as

generally the last person in the U.S. who will receive the article in the form

in which it was imported.  If an imported article is to be sold at retail in its

imported form, the purchaser at retail is the ultimate purchaser.  In this case,

the ultimate purchaser of the "Musical Carousel Pony" is the consumer who

purchases the product at retail.


An article may be excepted from marking under 19 U.S.C. §1304 (a)(3)(D) and

section 134.32(d), Customs regulations (19 C.F.R. §134.32(d)), if the marking of

a container of such article will reasonably indicate the origin of such article.

 However, since the mane and bridle section, tail, eyes, wheel and hubcaps are

not imported in their marked retail container, whether the subject articles will

be excepted from individual marking under 19 C.F.R. §134.32(d) is for the port

director to decide.  In this regard section 134.34, Customs Regulations (19

C.F.R. §134.34), provides that an exception may be authorized at the discretion

of the port director under 19 C.F.R. §134.32(d) for imported articles which are

to be repacked after release from Customs custody under the following

conditions: (1) The containers in which the articles are repacked will indicate

the origin of the articles to an ultimate purchaser in the U.S.; (2) The

importer arranges for supervision of the marking of the containers by Customs

officers at the importer's expense or secures such verification, as may be

necessary, by certification and the submission of a sample or otherwise, of the

marking prior to the liquidation of the entry.


Although you have indicated that the "Musical Carousel Pony" will be sold

in a retail box, you have also stated that it may be taken out of its carton and

set up for display within the store.  When an article is removed from its retail

package prior to reaching the ultimate purchaser, it is still subject to the

provisions of 19 C.F.R. Part 134 as outlined above.  Therefore, in such

instances where the item is taken out for display purposes, it is recommended

that you securely attach a hang tag or other means of acceptable marking for the

ride-on toy.


In summary, it is at the discretion of the port director as to whether the

named component parts meet the conditions set forth in 19 C.F.R. §134.34 and,

therefore, may be excepted from marking under 19 C.F.R. §134.32(d).


Furthermore, this ruling does not address whether the product may be marked

with the U.S.A. symbol.  The determination of marking an item as "Made in USA"

is under the jurisdiction of the Federal Trade Commission and not the U.S.

Customs Service.  You may contact the Federal Trade Commission, Division of

Enforcement, located at 6th and Pennsylvania Avenue, N.W., Washington, D.C.

20580, concerning their requirements on U.S. marking.


This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs

Regulations (19 C.F.R. 177).


A copy of the ruling or the control number indicated above should be

provided with the entry documents filed at the time this merchandise is

imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National

Import Specialist

Alice J. Wong at 212-466-5538.







Sincerely,







Robert B. Swierupski







Director,







National Commodity







Specialist Division

Enclosure

