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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6402.19.15  

Mr. Stephen S. Spraitzar

Geroge R. Tuttle

Three Embarcadero Center, Suite 1160

San Francisco, CA 94111

RE:  The tariff classification of a sports shoe from China.

Dear Mr. Spraitzar:

     In your letter dated July 13, 1998, written on behalf of

your client, Asics Tiger Corporation, you requested a tariff

classification ruling.

     You state that the sample you have submitted, a men's low

cut interchangeable baseball/softball shoe, model KN 700 (GEL-Claw MT), is made up of a plastic upper and rubber outer sole

which features cleats.  You state that the shoe is valued at

$20.83 per pair.  You have also submitted a lab report which

indicates that the amount of overlap of the upper by the sole,

which is greater than 1/4-inch, amounted to 35.51% of the total

perimeter of the shoe.  In this regard, we agree that this shoe

does not possess a foxing or foxing-like band.

     The shoe submitted is considered "sports footwear" for

tariff purposes as enumerated in Chapter 64, subheading note

1.(a), Harmonized Tariff Schedule of the United States, (HTS). 

The applicable subheading for the baseball/softball shoe will be

6402.19.15, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTS), which provides for footwear in which the upper and outer

sole's external surface is predominately rubber and/or plastics,

which is "sports footwear," in which the upper's external surface

is over 90% rubber and/or plastics after every accessory and

reinforcement present is included as part of the upper's external

surface, which does not have a foxing or foxing-like band, which

is not designed to be a protection against water, oil, grease or

chemicals or cold or inclement weather, which is other than golf

footwear.  The rate of duty will be 5.3% ad valorem.   

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of the ruling or the control number indicated above

should be provided with the entry documents filed at the time

this merchandise is imported.  If you have any questions

regarding the ruling, contact National Import Specialist Richard

Foley at 212-466-5890.

                              Sincerely,

                              Robert B. Swierupski

                              Director,

                              National Commodity

                              Specialist Division

