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CATEGORY:      Classification

TARIFF NO.:    0901.21.0030  

Mr. Andrew Doornaert

Tower Group International

6730 Middlebelt Road

Romulus, MI 48174

RE:  The tariff classification of "Coffee Duet" gift packs from

     Canada.

Dear Mr. Doornaert:

     In your letter dated July 27, 1998, on behalf of Progress

Packaging of Ontario, Canada, you requested a tariff classification

ruling.  

     You submitted descriptive literature and a sample mock-up of

the product.  The merchandise in question is a gift set which will

include two three ounce tins of flavored coffee and a double-ended

plastic spoon, or scoop, to use to measure out the amount of coffee

desired.  Since the sample containers were empty, based on the

descriptions provided it is assumed, for the purposes of this

ruling, that the coffee is ground, roasted, decaffeinated, and not

instant.  The coffee and plastic scoop are considered as a set, the

essential character of which is determined by the coffee.

     The applicable tariff provision for the "Coffee Duet" will be

0901.21.0030, Harmonized Tariff Schedule of the United States

Annotated (HTSUSA), which provides for Coffee, whether or not

roasted or decaffeinated..: Coffee, roasted: Not decaffeinated.. In

retail containers weighing 2 kg or less.  The general rate of duty

will be free.      

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides, in general, that all articles of foreign origin

imported into the United States must be legibly, conspicuously, and

permanently marked to indicate the English name of the country of

origin to an ultimate purchaser in the United States.  The

implementing regulations to 19 U.S.C. 1304 are set forth in Part

134, Customs Regulations (19 CFR Part 134).  The samples you have

submitted do not appear to be properly marked with the country of

origin. 

     You propose that the country of origin of the gift pack be

designated as the United States.  If you are requesting that the

goods be marked as made in the USA, this does not come under the

purview of the US Customs Service.  For permission to mark goods in

this manner you must get approval from the Federal Trade

Commission.  They can be contacted at:

        Federal Trade Commission

        Division of Enforcement

        6th and Pennsylvania Avenue, N.W.

        Washington, DC 20580

     If you are not requesting the marking per se, but are asking

that the goods be considered of US origin for duty or statistical

purposes, more information is required.  Where is the coffee grown? 

How and where is it processed?  If anything other than coffee was

added to flavor the product, what is the value and percentage of

weight by volume of all ingredients, and where did the other

ingredients originate? Where is the coffee packaged into the 3

ounce containers?

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 CFR 177).

     A copy of the ruling, or the control number indicated above,

should be provided with the entry documents filed at the time this

merchandise is imported.  If you have any questions regarding the

ruling, contact National Import Specialist John Maria at 212-466-5730.

                                   Sincerely,

                                   Robert B. Swierupski

                                   Director,

                                   National Commodity

                                   Specialist Division

