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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6404.19.50/6404.19.70/6404.19.80/6404.19.90  

Louis P. Vizza

Product Manager

Blair Corporation

220 Hickory Street

Warren, PA 16366-0001

RE:  The tariff classification of footwear from China

Dear Mr. Vizza:

     In your letter dated October 21, 1998 you requested a tariff

classification ruling.

     The sample provided, designated product #0520 and described

as a men's casual shoe, is of slip-on or loafer style and is

below the ankle in height.  It has an upper described as being of

100% cotton canvas, and a rubber outsole and padded insole.  The

joint between sole and upper is covered by a band of rubber

foxing.    

     The applicable subheading for the shoe will be 6404.19.50/

6404.19.70/6404.19.80/6404.19.90 (depending on value per pair),

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which

provides for footwear with outer soles of rubber or plastics and

uppers of textile materials; other than sports footwear and the

like; other than footwear with uppers of over 50% leather; other

than protective footwear; other than footwear with open toes or

heels or of the slip-on type that is held to the foot without

laces (but excluding footwear with foxing); other than footwear

having soles which are affixed to the upper exclusively with an

adhesive (but excluding footwear with foxing); valued not over

$3/pair (6404.19.50), or valued over $3.00/pair but not over

$6.50/pair (6404.19.70), or valued over $6.50/pair but not over

$12/pair (6404.19.80), or valued over $12/pair (6404.19.90).  The

rate of duty will be 48% (6404.19.50), or 90c/pr. + 37.5%

(6404.19.70), or 90c/pr. + 20% (6404.19.80), or 11.2%

(6404.19.90), depending on value.       

     The submitted sample is not marked with the country of

origin.  If imported as is, this footwear will not meet the

country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304, and

will therefore be considered not legally marked under the

provisions of 19 C.F.R. 134.11, which states, "every article of

foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be

marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and

permanently as the nature of the article (or container) will

permit."

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of the ruling or the control number indicated above

should be provided with the entry documents filed at the time

this merchandise is imported.

                                        Sincerely,

                                        Lewellyn Robison

                                        Port Director

                                        Portland, Oregon

