                              NY 848000

CLA-2-63:S:N:N3H:349 848000

CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6307.90.9010

Ms. Monica H. Chung

Champ Technology, Inc.

5319 Randall Place

Fremont, CA 94538

RE:  The tariff classification of cotton surgical towels from China.

Dear Ms. Chung:

     In your letter dated September 13, 1989, received in our office

on December 12, 1989, you requested a tariff classification ruling.  

     You have submitted four samples of 100% cotton woven fabric

surgical towels.  The towels measure 27 1/2 by 17 inches and weigh 76

grams each.  The towels are prewashed, folded, and packed in sealed

plastic bags, two towels to a bag.

     The applicable subheading for the towels will be 6307.90.9010,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which provides

for other made up articles, including dress patterns; other; other;

surgical towels.  The rate of duty will be 7 percent ad valorem.  The

rate will remain the same during 1990. 

     The surgical towels fall within textile category designation 369. 

Based upon international textile trade agreements, products of China

are subject to the requirements of an export license and quota

restraints.

     The designated textile and apparel category may be subdivided

into parts.  If so, visa and quota requirements applicable to the

subject merchandise may be affected.  Since part categories are the

result of international bilateral agreements which are subject to

frequent renegotiations and changes, to obtain the most current

information available, we suggest that you check, close to the time of

shipment, the Status Report On Current Import Quotas (Restraint

Levels), an internal issuance of the U.S. Customs Service, which is

available for inspection at your local Customs office.

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                       Sincerely,

                                       Jean F. Maguire

                                       Area Director

                                       New York Seaport

