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April 12,  2000

CLA-2-18:RR:NC:SP:232 F85041

CATEGORY:
Classification

TARIFF NO.: 
1806.20.9900  

Ms. Marie D. Chery

ADM Cocoa

660 White Plains Road

Tarrytown, NY 10591

RE:
The tariff classification and status under the North American Free Trade Agreement (NAFTA), of S-1195 Confectionery Wafer from Canada; Article 509

Dear Ms. Chery:


In your letter dated March 24, 2000 you requested a ruling on the status of a confectionery coating from Canada under the NAFTA.


Information and a sample were included with an initial ruling request dated February 1, 2000.  The subject merchandise is S-1195 confectionery wafer, which is stated to contain sugar, palm oil and partially hydrogenated palm kernel oil, nonfat dry milk, natural cocoa powder, soy lecithin, salt and vanilla.  The product will be imported in wafer/chip form in 50 pound cases.  It will be melted and used to enrobe and coat cakes, cookies, pastries, etc.  


The cocoa powder is produced in Holland, the United Kingdom and Singapore.  It is also produced in the United States and Canada form cocoa beans originating in the Ivory Coast, Indonesia and the Dominican Republic. The balance of the ingredients originate in the United States.     


The applicable tariff provision for the S-1195 confectionery coating will be 1806.20.9900, HTS, which provides for Chocolate and other food preparations containing cocoa: Other preparations in blocks, slabs or bars, weighing more than 2 kg or in liquid, paste, powder, granular or other bulk form in containers or immediate packings, of a content exceeding 2 kg… other… other …other…other.  The general rate of duty will be 8.5 percent ad valorem


The non-originating material used to make the S-1195 confectionery coating has satisfied the changes in tariff classification required under HTSUSA General Note 12(t)/18. The confectionery wafer will be entitled to a free rate of duty under the NAFTA upon compliance with all applicable laws, regulations, and agreements.



This ruling is being issued under the provisions of Part 181 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 181).  This ruling letter is binding only as to the party to whom it is issued and may be relied on only by that party.


A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National Import Specialist John Maria at 212-637-7059.







Sincerely,







Robert B. Swierupski







Director,







National Commodity







Specialist Division




