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CATEGORY:
 Classification

TARIFF NO.:  3926.40.0000 

Mr. Anthony Arcouette

Intergraphics Decal Ltd.

180 DeBaets Street

Winnipeg, Manitoba, Canada R2J 3W6

RE:
The tariff classification and status under the North American Free Trade Agreement (NAFTA) of decals from Canada; Article 509

Dear Mr. Arcouette:


In your undated letter, received in this office on July 2, 2007, you requested a ruling on the status of decals from Canada under the NAFTA.


Intergraphics Canada manufactures three dimensional decals from materials that originate primarily from Japan.  The materials of Japanese origin include various types of plastic sheets, foam interlining sheets, and hot melt adhesive sheets, all imported in the form of raw stock.  In addition, printing ink from the United States will be used.  The art department makes up the art and layout of the product.  In Canada the materials are layered together, with the foam forming the inner cushion that gives the decal its three dimensional effect.  The layers are then pressed together with a particular die for each type of decal.  This process melts the materials and forms the decal.  The decals are self-adhesive.  The decals can be used for graphics, for advertising or for company emblems.  As you requested, the samples will be returned.  


The applicable subheading for the decals will be 3926.40.0000, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTSUS), which provides for other articles of plastics...statuettes and other ornamental articles.  The general rate of duty will be 5.3 percent ad valorem.


Duty rates are provided for your convenience and are subject to change.  The text of the most recent HTSUS and the accompanying duty rates are provided on World Wide Web at http://www.usitc.gov/tata/hts/.


General Note 12(b), HTSUS, sets forth the criteria for determining whether a good is originating under the NAFTA.  General Note 12(b), HTSUS, (19 U.S.C. § 1202) states, in pertinent part, that

For the purposes of this note, goods imported into the customs territory of the United States are eligible for the tariff treatment and quantitative limitations set forth in the tariff schedule as "goods originating in the territory of a NAFTA party" only if--

(i) they are goods wholly obtained or produced entirely in the territory of Canada, Mexico and/or the United States; or

(ii) they have been transformed in the territory of Canada, Mexico and/or the United States so that--

(A) except as provided in subdivision (f) of this note, each of the non-originating materials used in the production of such goods undergoes a change in tariff classification described in subdivisions (r), (s) and (t) of this note or the rules set forth therein, or

(B) the goods otherwise satisfy the applicable requirements of subdivisions (r), (s) and (t) where no change in tariff classification is required, and the goods satisfy all other requirements of this note; or

(iii) they are goods produced entirely in the territory of Canada, Mexico and/or the United States exclusively from originating materials; or

(iv) they are produced entirely in the territory of Canada, Mexico and/or the United States but one or more of the nonoriginating materials falling under provisions for "parts" and used in the production of such goods does not undergo a change in tariff classification because--

(A) the goods were imported into the territory of Canada, Mexico and/or the United States in unassembled or disassembled form but were classified as assembled goods pursuant to general rule of interpretation 2(a), or

(B) the tariff headings for such goods provide for and specifically describe both the goods themselves and their parts and is not further divided into subheadings, or the subheadings for such goods provide for and specifically describe both the goods themselves and their parts, 

provided that such goods do not fall under chapters 61 through 63, inclusive, of the tariff schedule, and provided further that the regional value content of such goods, determined in accordance with subdivision (c) of this note, is not less than 60 percent where the transaction value method is used, or is not less than 50 percent where the net cost method is used, and such goods satisfy all other applicable provisions of this note.


Based on the facts provided, the goods described above qualify for NAFTA preferential treatment as long as the Regional Value Requirements are met.  The decals meet the requirements of HTSUS General Note 12(b)(ii)(A) because each of the non-originating materials used in the production of the decals undergoes the change in tariff classification set out in General Note subdivision 12(t)(39.10), provided there is a Regional Value Content (RVC) of not less than 60 percent where the transaction value method is used or 50 percent where the net cost method is used.  The goods will therefore be entitled to a free rate of duty under the NAFTA upon compliance with all applicable laws, regulations, and agreements, including the RVC requirements specified in General Note 12(t)(39.10).  

This ruling letter has not addressed the Regional Value Content (RVC) of the subject goods.  If you desire a ruling regarding the RVC of your goods and their eligibility for NAFTA preferential treatment, provide the information noted in Section 181.93(b) of the Customs Regulations (19 CFR 181.93(b)), to the Director, International Trade Compliance Division, Headquarters, U.S. Customs and Border Protection, 1300 Pennsylvania Ave. N.W., (Mint Annex), Washington, D.C. 20229, along with a copy of this letter.  


You have also requested a ruling on the country of origin marking.  Several photographs of the retail package were included with your request.  The retail package contains multiple decals packaged on a card inside a sealed clear plastic sleeve.  The sleeve is marked with a label that is printed “Made in Canada, Fabrique au Canada.”  


The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every article of foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly and permanently as the nature of the article (or its container) will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of origin of the article.  Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134) implements the country of origin marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.


The country of origin marking requirements for a "good of a NAFTA country" are also determined in accordance with Annex 311 of the North American Free Trade Agreement ("NAFTA"), as implemented by section 207 of the North American Free Trade Agreement Implementation Act (Pub. L. 103-182, 107 Stat 2057) (December 8, 1993) and the appropriate Customs Regulations.  The Marking Rules used for determining whether a good is a good of a NAFTA country are contained in Part 102, Customs Regulations.  The marking requirements of these goods are set forth in Part 134, Customs Regulations.


Section 134.45(a)(2) of the Regulations provides that "a good of a NAFTA country may be marked with the name of the country of origin in English, French or Spanish.”  Section 134.1(g) of the Regulations defines a "good of a NAFTA country" as an article for which the country of origin is Canada, Mexico or the United States as determined under the NAFTA Marking Rules.


As provided in section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR 134.41(b)), the country of origin marking is considered conspicuous if the ultimate purchaser in the U.S. is able to find the marking easily and read it without strain.


With regard to the permanency of a marking, section 134.41(a), Customs Regulations (19 CFR 134.41(a)), provides that as a general rule marking requirements are best met by marking worked into the article at the time of manufacture.  For example, it is suggested that the country of origin on metal articles be die sunk, molded in, or etched.  However, section 134.44, Customs Regulations (19 CFR 134.44), generally provides that any marking that is sufficiently permanent so that it will remain on the article until it reaches the ultimate purchaser unless deliberately removed is acceptable.  


The imported decals, marked as described above, are conspicuously, legibly and permanently marked in satisfaction of the marking requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134.  Your proposed marking is acceptable country of origin marking for the imported decals.


This ruling is being issued under the provisions of Part 181 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 181).


A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National Import Specialist Joan Mazzola at 646-733-3023.







Sincerely,







Robert B. Swierupski







Director,







National Commodity







Specialist Division

