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Mark J. Bonvissuto

D. Hauser, Inc.

One Cross Island Plaza

Suite 310

Rosedale, NY   11422

RE:
The tariff classification of  women’s knitted garments from China; applicability of HTSUS Chapter 61 Statistical Note 6


In your letter dated July 2, 2007, you requested a classification ruling on behalf of Joyce Leslie. The provided samples are being returned as per your request.


Following is a description of the sample that you have submitted and the Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTSUS) provision that applies.

Style Number:  6141/42

Garment Description: Women’s 68% rayon 32% nylon pullover with a ribbed knit u-shaped neckline, long sleeves with eleven inch long ribbed knit cuffs and ten inch long ribbed knit bottom.   

HTSUS Chapter 61 Statistical Note 3 Stitch Count:  Over nine stitches per two centimeters 


HTSUS Chapter 61 Statistical Note 6 Stitch Count: Equal to or less than eighteen stitches per two centimeters 

Component Construction: All components are knit to shape and assembled by looping and linking. All meet requirements of statistical note 6 to Chapter 61
HTSUS Number: 6110.30.3057

Textile Category Number:  639

Style Number:  6108/09/10/11

Garment Description: Women’s 100% cotton knitted top that features a ribbed knit deep v-neckline, cap sleeves and a ribbed knit garment bottom. 

HTSUS Chapter 61 Statistical Note 3 Stitch Count:  Over nine stitches per two centimeters 

HTSUS Chapter 61 Statistical Note 6 Stitch Count: Equal to or less than eighteen stitches per two centimeters

Component Construction: Based on the exposure at the front, the garment does not warrant classification within subheading 6110, HTSUS. The garment is considered a top of subheading 6114, HTSUS. The knit to shape provisions of Chapter 61, Statistical Note 6 do not apply to garments classified as tops.

HTSUS Number: 6114.20.0010

Textile Category Number:  339 


To view the tariff language and current duty rates that correspond to these HTSUS provisions, please refer to the text of the most recent HTSUS, which is available on the World Wide Web at http://www.usitc.gov/tata/hts/.


With the exception of certain products of China, quota/visa requirements are no longer applicable for merchandise which is the product of World Trade Organization (WTO) member countries.  Quota and visa requirements are the result of international agreements that are subject to frequent renegotiations and changes.  To obtain the most current information on quota and visa requirements applicable to this merchandise, we suggest you check, close to the time of shipment, the “Textile Status Report for Absolute Quotas” which is available on our web site at www.cbp.gov.  For current information regarding possible textile safeguard actions on goods from China and related issues, we refer you to the web site of the Office of Textiles and Apparel of the Department of Commerce at otexa.ita.doc.gov.


This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).  The holding set forth above applies only to the specific factual situation and merchandise as identified in the ruling request.  This position is clearly set forth in 19 CFR 177.9(b)(1) which states that a ruling letter is issued on the assumption that all of the information furnished in connection with the ruling request and incorporated therein, either directly, by reference, or by implication, is accurate and complete in every material respect.


The merchandise, in its condition as imported into the United States, should conform to the facts and the description as set forth both in the ruling request and in this ruling.  In the event that the facts or merchandise are modified in any way, this should be brought to the attention of Customs officials.  The issuance of this ruling does not preclude periodic verification by Customs at the time of importation. 


A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National Import Specialist Francine Vivona-Brock at 646-733-3049.







Sincerely,







Robert B. Swierupski







Director,







National Commodity







Specialist Division

