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March 19, 2010
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CATEGORY:
Classification

TARIFF NO.: 6402.91.4050   

Ms. Antoinette McKnight

American Shipping Company, Inc.

250 Moonachie Road, 5th Flr.

Moonachie, NJ  07074

RE:
The tariff classification of footwear from China

Dear Ms. McKnight:

In your letter dated February 19, 2010 you requested a tariff classification ruling on behalf of Amerimark Direct, LLC for women’s boots.

The submitted sample identified by you as style “Ida Boot,” is a women’s size 6 above-the-ankle/ below-the-knee lace-up “fashion” boot with an outer sole composed of rubber/plastics.  You state that the upper is composed of polyurethane rubber/plastics.  The upper also incorporates three “dime” size embroidered flowers on the lateral side of the boot as well as functional stitching.  It does not have a foxing or foxing-like band.

The applicable subheading for style “Ida Boot,” women’s “fashion” boot will be 6402.91.4050, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTSUS), which provides for footwear with outer soles and uppers of rubber or plastics: other footwear: covering the ankle: other: in which the upper's external surface area measures over 90% rubber and/or plastics (including accessories or reinforcements) which does not have a foxing-like band; which is not designed to be worn over, or in  lieu of, other footwear as a protection against water, oil, grease or chemicals or cold inclement weather: for women: other.  The rate of duty will be 6% ad valorem.

Duty rates are provided for your convenience and are subject to change.  The text of the most recent HTSUS and the accompanying duty rates are provided on World Wide Web at http://www.usitc.gov/tata/hts/.

The submitted sample is not marked with the country of origin.  Therefore, if imported as is, it will not meet the country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304.  Accordingly, the footwear would be considered not legally marked under the provisions of 19 C.F.R. 134.11 which states, "every article of foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the article (or container) will permit, in such manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of origin of the article."

This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National Import Specialist Stacey Kalkines at (646) 733-3042.

Sincerely,

Robert B. Swierupski

Director

National Commodity Specialist Division



