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CATEGORY:
Classification

TARIFF NO.:   6401.92.9060

Mr. Carlos O Pareja

Velocity Freight Services

21 Ormonde Blvd.

Valley Stream, NY 11580

RE:
The tariff classification of footwear from China 

Dear Mr. Pareja:

In your letter dated March 15, 2010, you requested a tariff classification ruling on behalf of Bareiro Shoes Inc., Glendale, NY.

A sample of an above the ankle, below the knee, woman’s waterproof boot was submitted with your letter. Style “Rain 01” has uppers and outer soles made of Polyvinyl Chloride (PVC).  The boots are lined with a polyester or nylon fabric and are valued at $2.40 per pair.

The applicable subheading for the “Rain 01” waterproof boot will be 6401.92.9060, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTSUS), which provides for waterproof footwear with outer soles and uppers of rubber or plastics, the uppers of which are neither fixed to the sole not assembled by stitching, riveting, nailing, screwing, plugging or similar processes: other footwear: covering the ankle but not covering the knee: other: other: other.  The rate of duty will be 37.5 percent ad valorem.

Duty rates are provided for your convenience and are subject to change.  The text of the most recent HTSUS and the accompanying duty rates are provided on World Wide Web at http://www.usitc.gov/tata/hts/.

The submitted sample is not marked with the country of origin.  Therefore, if imported as is, it will not meet the country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304.  Accordingly, the footwear would be considered not legally marked under the provisions of 19 C.F.R. 134.11 which states, "every article of foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the article (or container) will permit, in such manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S., the English name of the country of origin of the article."

This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National Import Specialist Stacey Kalkines at (646) 733-3042.

Sincerely,

Robert B. Swierupski

Director

National Commodity Specialist Division




