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CATEGORY:
Classification

TARIFF NO.: 6402.99.3171

Ms. Jane A. Sheridan

Brown Shoe Company, Inc.

8300 Maryland Avenue

St. Louis, MO  63105-3693

RE:
The tariff classification of footwear from China

Dear Ms. Sheridan:

In your letter dated March 26, 2010 you requested a tariff classification ruling for a girl’s shoe.

The submitted half pair sample identified as pattern #216034-1, is a girl’s closed toe/closed heel slip-on shoe with outer sole composed of rubber/plastics.  The external surface area of the upper is composed of plastic glitter which completely obscures the underlying base.  A decorative bow of rubber/plastics is secured to the vamp of the shoe with minimal stitching. 

The applicable subheading for pattern #216034-1, girl’s slip-on shoe will be 6402.99.3171, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTSUS), which provides for footwear with outer soles and uppers of rubber or plastics: other footwear: other: other: having uppers of which over 90% of the external surface area (including accessories or reinforcements) is rubber or plastics: other: other: other: other.  The rate of duty will be 6% ad valorem.

Duty rates are provided for your convenience and are subject to change.  The text of the most recent HTSUS and the accompanying duty rates are provided on World Wide Web at http://www.usitc.gov/tata/hts/.

The submitted sample is not marked with the country of origin.  Therefore, if imported as is, it will not meet the country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304.  Accordingly, the footwear would be considered not legally marked under the provisions of 19 C.F.R. 134.11 which states, "every article of foreign origin (or its container) imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the article (or container) will permit, in such manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of origin of the article."

This ruling is being issued under the provisions of Part 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

A copy of the ruling or the control number indicated above should be provided with the entry documents filed at the time this merchandise is imported.  If you have any questions regarding the ruling, contact National Import Specialist Stacey Kalkines at (646) 733-3042.

Sincerely,

Robert B. Swierupski

Director

National Commodity Specialist Division




